אמפנדס כוסמין עם גבינות טבעוניות ותירס

unnamed (1)

הנה מתכון שפיתחתי עבור יצרני גבינות האגוזים “אוטופי”:

השתמשתי כאן בשתי גבינות: “לשם” הינה גבינת קשיו עדינה וניטראלית. וגבינת “פנינה” בסגנון מוצרלה שמותכת בחום.

אז הנה מתכון פשוט לאמפנדס עם גבינות ותירס.

ותודה לחברתי נעמי גרשברג על המתכון לבצק אמפנדס של סבתא שלה.

לבצק:

(לכ- 12 אמפנדס בינוניים)
2 כוסות קמח כוסמין (אפשר קמחים אחרים)
1/2 כוס שמן צמחי ניטראלי בטעם
1/2 כוס מים 
1 כפית מלח

למלית:
1 חבילה (200 גר’) גבינת “לשם” אוטופי
1/2 כוס גבינת “פנינה” אוטופי 
1 כוס גרעיני תירס מסוננים

1 שן שום כתושה

1/2 כוס עשבי תיבול קצוצים – שמיר, עירית, בצל ירוק – מה שאוהבים
1 כפית מלח
פלפל שחור גרוס, לפי הטעם

לקישוט: שומשום או קצח 


להכנה:

 מערבבים יחד את כל חומרי הבצק, לשים בעזרת הידיים, עד קבלת בצק אחיד ורך.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכ 20 דקות כדי שהבצק יהיה נוח לעבודה.
בנתיים מגררים את הגבינות בקערה, ומערבבים את כל חומרי המלית יחד, טועמים ומתקנים תיבול, לפי טעמכם.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח וחורצים עיגולים בעזרת מרקיה או קערת גלידה.

מניחים מהמלית במרכז כל עיגול, מקפלים את הבצק מעל המלית 
ומהדקים היטב מסביב.
מברישים מעט מים או שמן מעל המאפים, מפזרים שומשום/קצח ומהדקים אותם טיפה למאפה.

אופים בחום של 180 מעלות כ 20 דקות או עד שמשחימים.

שימו לב: הבצק מתקשה לאחר הקירור, מומלץ שלא לאפות יותר מ 25 דקות.

unnamed
image5

מוזמנים לשתף באהבה

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

כמה מילים עלי

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
X
דילוג לתוכן