בולונז טבעוני מדהים

10 דקות הכנה + 30 דקות בישול

ללא גלוטן

עד 5 רכיבים

המצרכים:

1 בצל גדול קצוץ
1 גזר מגורר או קצוץ קטן
1 כוס שבבי סויה מיובשים
1/2 כוס עדשים כתומות שטופות ומסוננות
2 שיני שום קצוצות או כתושות
3-4 כפות רסק עגבניות
5-6 עגבניות בשלות (אם הן לא בשלות אפשר עגבניות מרוסקות איכותיות)
כ-2 כוסות מים (בהתאם צורך)
שמן זית
מלח, פפריקה מתוקה

 
 
אופן ההכנה:

משרים את שבבי הסויה ב 1 כוס מים רותחים כ 15 דקות עד לספיגת הנוזלים והכפלת הנפח.
מסננים את השבבים היטב.
במחבת חמה מטגנים את הבצל והגזר עד שהבצל נהייה שקוף, מוסיפים את שבבי הסויה המושרים והמסוננים ומטגנים 1-2 דקות.
מוסיפים את השום לטיגון של כמה שניות.
מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים היטב ומוסיפים בהדרגה מעט מים עד ליצירת רוטב סמיך.
מוסיפים את העגבניות הקצוצות או המרוסקות, העדשים ומים בגובה כפול מגובה העגבניות (בערך 2 כוסות).
מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר במכסה ונותנים להתבשל על אש נמוכה כ 10 דקות.
יש לשים לב שהנוזלים לא מתאדים מידי – במקרה הצורך מוסיפים עוד נוזלים.
מערבבים ומוסיפים מלח ופפריקה.
טועמים ומתקנים תיבול.
(אם הרוטב חמוץ אפשר להוסיף 1/4 כפית סוכר לאיזון)

 
סוד מס’ 1 בפסטה: הרוטב תמיד מחכה לפסטה!

לכן, עכשיו כשהרוטב שלנו מוכן נכין את הפסטה עפ”י הוראות היצרן, 
נסנן את המים, נחזיר לסיר ונפזר מעט שמן זית.
נערבב בעדינות כך שהשמן יכסה את כל הפסטה.

נעביר מנת פסטה לצלחת נפזר רוטב מעל, נגיש ונתענג.
 

בתיאבון.

מוזמנים לשתף באהבה

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

כמה מילים עלי

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
X
דילוג לתוכן