המבורגר טבעוני קל הכנה

שעון

15 דקות הכנה + 30 דקות אפיה

ילד

עם הילדים

גלוטן

לא גלוטן

ידעתם שמקור השם המבורגר הוא בכלל בהמבורגר שבגרמניה, שם הומצאה הקציצה הזו? למה אני מספרת? כי המבורגר יכול להיות מכל חומר גלם שנרצה ולא רק מבשר.
מי שמחליט לעבור לטבעונות, רוצה להמשיך ליהנות מאוכל טעים בגרסה מן הצומח.
אז אם תמיד רציתם לדעת איך להכין המבורגר טבעוני, הנה המנה המנצחת עבורכם: זו מנה שכולם אוהבים, הקציצות רכות וטעימות ואפשר לאכול אותן בלחמניה עם ירקות או בצלחת עם תפוחי אדמה אפויים פריכים וסלט.

המצרכים: (כ-12-10 קציצות)

 1.5 כוס שעועית לבנה מבושלת

1.5 כוס אורז עגול מבושל (אם אין עגול לא נורא)

1.5 סלסלת פטריות (אפשר לגוון: שמפיניון, פורטובלו, יער)

1 בצל בינוני

כ 4-5 כפות רוטב סויה

1.5 כף תערובת תבלינים לקציצות (ראס אל חנות/בהרט)

1-2 כפות פירורי לחם (ללא גלוטן לנמנעים)/ קמח עדשים כתומות (בהתאם לצורך במידה והעיסה רכה מאד)

 

לעבודה:

מטגנים את הפטריות ובצל 2-3 דקות עד שמשחימים.

מרסקים במעבד מזון את השעועית, האורז, הפטריות, הבצל והתבלינים.

מרסקים עד לקבלת עיסה דביקה, לא חלקה מידי, אנחנו רוצים להרגיש את הרכיבים שלה כשנוגסים בקציצה. מוסיפים בהדרגה את פירורי הלחם או הקמח.

 

לטגן או לצלות :

וצרים קציצות וצולים במחבת חמה או על פלנצה עם טיפה שמן כמה דקות מכל צד.

 

לאפות:

יוצרים קציצות ומניחים בתבנית  על נייר אפיה משומן, משמנים בנדיבות באמצעות מברשת מכל הצדדים ואופים בחום של 180 מעלות כ-20 דקות, בודקים שהקציצות יציבות והופכים ל 10 דקות אפיה נוספות.

 

הטיפ של עדי

  • מומלץ לטעום את העיסה לפני שמכדררים לקציצות ולוודא שהן טעימות, קחו בחשבון שלאחר האפיה הן יהיו מלוחות פחות לכן אם המליחות גבולית הוסיפו עוד טיפה מלח.
  • איך יודעים שהקציצה מוכנה? כשהיא מספיק יציבה ומוכנה להיפרד לשלום מהתבנית מבלי להתפרק.

מוזמנים לשתף באהבה

עדי כהן סימן טוב

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן