טארט חגיגי במלית קרם קשיו ופירות יער

40 דקות הכנה + 40 דקות אפיה

עם הילדים

הנה קינוח יפייפה וחגיגי שכיף לארח ולפנק את האורחים ואת עצמכם שהכנתי יחד עם מירב יצחקי המהממת.

אני מאד אוהבת שיתופי פעולה: נהנית להכיר אנשים חדשים ומעניינים וליצור יחד דברים חדשים.

אז נפגשתי עם מירב מ Veggiez לסשן קינוחים חגיגיים.

היה לנו כיף לאפות ולצלם יחד, הכנו טארטלטים פריכים במילוי קרם קשיו קליל ופירות בכמה גרסאות, טעימים ויפים כמו בקונדיטוריה וקלים להכנה.

אז קבלו את גרסת פירות היער: טארטלטים פריכים עם קרם קליל במרקם "יוגורטי" בניחוח וניל ומעל פירות יער חמצמצים-מתוקים.

ניתן להכין בגרסה אישית או כטארט גדול.

מצרכים:

ל-8 טארטים אישיים בקוטר 6 ס”מ או לשני טארטים בקוטר 24 ס”מ

לקלתיות בצק פריך מתוק:

410 גר’ קמח( 3 כוסות מידה פחות כף)

2.5 גר’ מלח (½ כפית)

70 גר’ אבקת סוכר (חצי כוס+כף)

180 גר’ נטורינה* חתוכה לקוביות (¾ כוס) או  200 גר’ (¾ כוס) שמן

75 גר’ מים קרים (⅓ כוס)

2 גר’ חומץ (1 כפית)

 

למלית קרם קשיו ללא אפייה:

2 כוסות קשיו מושרה 4 שעות לפחות במים ומסונן.

1/3 כוס מים

½ כוס סירופ מייפל טהור (אם אוהבים יותר מתוק ניתן להוסיף עוד רבע כוס)

מיץ וגרידה מלימון שלם

 1-2 כפות תמצית וניל 

 

פירות יער טריים או קפואים:

1 כוס פירות יער קפואים או טריים

1-2 כפות אבקת סוכר

 

לזיגוג:

2 כפות ריבת משמש חלקה מומסת במעט מים

 
איך מכינים:

מתחילים עם הקלתיות:

  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה או בקערה רגילה מערבבים קמח, מלח, אבקת סוכר ונטורינה או שמן עד שנוצרים פירורים עבים.
  2. מוסיפים מים וחומץ וממשיכים לעבד רק עד שנוצר בצק אחיד.
  3. אוספים לריבוע, מניילנים בניילון נצמד ושולחים למנוחה במקפיא למשך 30 דקות לפחות.
  4. אחרי חצי שעה מוציאים ומרדדים לריבוע גדול בעובי 0.5 ס”מ.
  5. קורצים עיגולים בקוטר הטארטים – מניחים את תבנית הטארט על הבצק, מצמידים 2 אצבעות לדופן החיצונית של התבנית ומסמנים חתך קטן על הבצק. חוזרים על הפעולה עד שנוצר עיגול ברוחב 2 אצבעות מסביב לתבנית הטארט. 
  6. מעבירים את העיגול לתבנית הטארט ומהדקים אותו לתוכה בצורה אחידה.
  7. אם הבצק כבר התחמם וקשה לעבוד איתו מעבירים את תבניות הטארטים למקפיא לרבע שעה. בינתיים מחממים תנור ל-170-180 מעלות.
  8. אפיה עיוורת – כדי שהבצק לא יתפח במהלך האפיה, אופים עם משקולת: מניחים עלי הבצק המרודד בתבנית,  נייר אפייה ומעליו ממלאים בקטניות יבשות או משקולות לאפייה ואופים 20 דקות עם המשקולות, מסירים את המשקולות והנייר ואופים עוד 20 דקות או עד הזהבה.
  9. מצננים.
  • משאריות הבצק אפשר לקרוץ עיגולים לעוגיות ולאפות על נייר אפייה כ 25 דקות.

 

מכינים את קרם הקשיו:

  1. טוחנים בבלנדר חזק קשיו, מים, לימון ומייפל עד למחית אחידה וחלקה ללא גרגרים.
  2. מוסיפים תמצית וניל ומערבבים היטב.
  3. ממלאים את הקלתית בקרם ומשטחים עם גב של כפית או פלטה למראה אחיד.
  4. מצננים כשעה עד התייצבות.

 

מכינים את פירות היער :

מפזרים כף אבקת סוכר על כוס פירות, מכניסים לחימום קל במיקרו כ 1-2 דקות עד שהסוכר נמס

 

מרכיבים את הטארטים:

מוציאים את הטארטלטים מהמקרר.

מסדרים מעל את הפירות, אפשר על כל הקלתית ואפשר רק במרכז או מסביב – לפי החשק.

 

זיגוג וקישוט

מברישים את הפירות במעט ריבת משמש מומסת למראה מבריק.

ניתן לקשט בעלי מיקרו בזיליקום (כמו עלי בייבי רק יותר קטנים).

ניתן לפדר במעט אבקת סוכר

 

הערות, הארות ושאר ירקות:

  • אם רוצים קרם יציב ו”שמנתי” יותר ניתן לקפל לתערובת הקשיו 150 גר’ קרם קוקוס מוקצף. במקרה כזה כדאי להמתיק מעט יותר את הקרם.
  • הנטורינה היא תחליף מרגרינה משמן קוקוס והיא מעניקה לבצק פריכות נהדרת הדומה לחמאה.
  • במקום נטורינה אפשר להשתמש ב- 150 גר’ שמן קוקוס, שמן זרעי ענבים או קנולה כדאי להוסיף לבצק עוד מים או חלב סויה. יש לקחת בחשבון שהבצק יהיה מעט פחות פריך.
  • ניתן להשתמש בכל פרי שעולה על דעתכם  – תתפרעו! זה הכיף בקינוחים האלה.

ואם אתם מעוניינים ללמוד להכין עוד קינוחים מדהימים לכבוד החגים, מוזמנים להצטרף לסדנת הקינוחים המיוחדת שלי שתתקיים ב 22/9/19 יום א' בערב וב 27/9/19 יום ו' בבוקר. מס' המקומות מוגבל.

מוזמנים לשתף באהבה

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

כמה מילים עלי

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
X
דילוג לתוכן