טארט מלאבי חגיגי

40 דקות הכנה + 40 דקות אפיה

עם הילדים

קינוח חגיגי נהדר עם ניחוח מי ורדים ופיסטוקים שאפשר להכין בגרסת טארטלט קטן אישי או בגרסת טארט גדול. את המתכון הזה פיתחתי בעקבות מפגש אפיה כיפי עם עם מירב יצחקי המהממת מ Veggiez וממנה למדתי את המתכון לבצק המצויין הזה. השילוב החדש של הבצק הפריך עם המלבי שבדרך כלל מוגש לבד מעניק קינוח מפתיע ומרענן.

המצרכים:

לקלתיות בצק פריך מתוק:

410 גר’ קמח( 3 כוסות מידה פחות כף)

2.5 גר’ מלח (½ כפית)

70 גר’ אבקת סוכר (חצי כוס+כף)

180 גר’ נטורינה* חתוכה לקוביות (¾ כוס) או  200 גר’ (¾ כוס) שמן

75 גר’ מים קרים (⅓ כוס)

2 גר’ חומץ (1 כפית)

 

למלבי:

400 מ”ל קרם קוקוס (פחית) לפחות 17% שומן

1.5 כוס מים/חלב צמחי

1/3 כוס סוכר/ 2 כפות אגבה/מייפל

6  כפות קורנפלור מומס בחלק מהנוזלים

1.5 כפיות תמצית מי ורדים

 

לקישוט:

סירופ מייפל טהור ללא סוכר/קוקוס/פיסטוקים/שקדים

 

מכינים את הקלתיות:

בקערת מיקסר עם וו גיטרה או בקערה רגילה מערבבים קמח, מלח, אבקת סוכר ונטורינה או שמן עד שנוצרים פירורים עבים.

מוסיפים מים וחומץ וממשיכים לעבד רק עד שנוצר בצק אחיד.

אוספים לריבוע, מניילנים בניילון נצמד ושולחים למנוחה במקפיא למשך 30 דקות לפחות.

אחרי חצי שעה מוציאים ומרדדים לריבוע גדול בעובי 0.5 ס”מ.

קורצים עיגולים בקוטר הטארטים – מניחים את תבנית הטארט על הבצק, מצמידים 2 אצבעות לדופן החיצונית של התבנית ומסמנים חתך קטן על הבצק. חוזרים על הפעולה עד שנוצר עיגול ברוחב 2 אצבעות מסביב לתבנית הטארט. 

מעבירים את העיגול לתבנית הטארט ומהדקים אותו לתוכה בצורה אחידה.

בינתיים מחממים תנור ל-170-180 מעלות.

אפיה עיוורת – כדי שהבצק לא יתפח במהלך האפיה, אופים עם משקולת: מניחים עלי הבצק המרודד בתבנית,  נייר אפייה ומעליו ממלאים בקטניות יבשות או משקולות לאפייה ואופים 20 דקות עם המשקולות, מסירים את המשקולות והנייר ואופים עוד כ 10 דקות או עד הזהבה.

מצננים.

 

מכינים את המלבי:

מבשלים יחד את הנוזלים והקורנפלור (שהמסנו מראש), עם סוכר ומי ורדים, לבישול קצר עד שממתחיל לבעבע.

ממשיכים לערבב עד שמסמיך.

מצננים ומעבירים לקלתיות, ומכניסים למקרר למס’ שעות, רצוי לילה, עד שמתגבש.

 

להגשה:

מפזרים סירופ מייפל ומקשטים בקוקוס טחון, פיסטוקים או שקדים.

 

 

  • הנטורינה היא תחליף מרגרינה משמן קוקוס והיא מעניקה לבצק פריכות נהדרת הדומה לחמאה.

ואם אתם מעוניינים ללמוד להכין עוד קינוחים מדהימים לכבוד החגים, מוזמנים להצטרף לסדנת הקינוחים המיוחדת שלי שתתקיים ב 22/9/19 יום א' בערב וב 27/9/19 יום ו' בבוקר. מס' המקומות מוגבל.

מוזמנים לשתף באהבה

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

כמה מילים עלי

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
X
דילוג לתוכן