לביבות ירקות דלות קלוריות

שעון

15 דקות הכנה + 30 דקות אפיה

גלוטן

ללא גלוטן

אצלנו בבית אוהבים את הלביבות האלו, הן נהדרות בכריך, לטיול, לעבודה ולכל ארוחה, אפשר לשחק עם הירקות ולגוון. ומי שפחות מקפיד יכול גם לטגן אותן.

המצרכים:

1  כרובית קטנה

1  תפוח אדמה גדול

1 כוס קמח עדשים או חומוס

1 גזר

1 קישוא

1 בצל בינוני

2 כוסות של דלעת חתוכה

2 כפות טחינה גולמית

1 כפית מלח

2 כפיות אבקת קארי הודי או תערובת חוואיג למרק

חצי צרור כוסברה או פטרוזיליה קצוצה.

 20161105_095204_Duals

 

לעבודה

מפרקים את הכרובית לפרחים, קולפים וחותכים את תפוחי האדמה לרבעים או שמיניות ומבשלים  יחד עד שמתרככים.

מצננים, מסננים ומרסקים יחד בעזרת מועך פירה עד לקבלת מחית גסה.

מגררים את שאר הירקות ומוסיפים לפירה.

מוסיפים כוסברה קצוצה, קמח עדשים, מלח, קארי וטחינה, מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וטועמים.

במידת הצורך מתקנים תיבול ויוצרים כדורים בגודל של כדור גולף.

(במידה והתערובת רטובה מידי אפשר להוסיף עוד קצת קמח עדשים או קצת פירורי לחם)

מניחים את הכדורים על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה ומועכים בעדינות  ליצירת לביבה.

משמנים כל לביבה בשמן זית באמצעות מברשת ואופים בחום 180 מעלות כ 30 דקות, תלוי בתנור – שימו לב שלא יתייבשו.

איך יודעים שהלביבה מוכנה? כשהיא מספיק יציבה ומוכנה להיפרד לשלום מהתבנית מבלי להתפרק.

הנה גם סרטון בו אני מדגימה בדיוק איך להכין אותן.

https://www.youtube.com/watch?v=gw7amY9hG-A&feature=youtu.be

מוזמנים לשתף באהבה

עדי כהן סימן טוב

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן