לביבות כרובית תפוחי אדמה בניחוח הודי

שעון

30 דקות הכנה + 30 דקות אפיה

ילד

עם הילדים

גלוטן

לא גלוטן

זו מנה שכולם אוהבים, הלביבות רכות וטעימות ואפשר לאכול אותן בארוחה או לקחת לפיקניק. והן אפויות

המצרכים:

1 כרובית בינונית

3-4 תפוחי אדמה בינוניים

1 כוס קמח עדשים או חומוס

1בצל גדול קצוץ

1-2 כפית מלח

2-3 כפיות אבקת קארי הודי

 

אופן ההכנה

מפרקים את הכרובית לפרחים וחותכים את תפוחי האדמה לרבעים או שמיניות ומבשלים עד שמתרככים.

בנתיים קוצצים ומטגנים קלות את הבצל עד לשקיפות, מפזרים מעליו את הקארי וקולים כמה שניות עד שעולה ריח מהמחבת.

מצננים מעט את הכרובית והתפ”א, מסננים היטב (!) ומרסקים יחד בעזרת מועך פירה עד לקבלת מחית גסה ולא אחידה.

מוסיפים את הבצל לפירה ומערבבים.

מוסיפים קמח עדשים בהדרגה, מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

טועמים, במידת הצורך מתקנים תיבול ויוצרים כדורים בגודל של כדור גולף.

מניחים את הכדורים על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה ומועכים בעדינות  ליצירת לביבה.

משמנים כל לביבה בשמן זית באמצעות מברשת ואופים בחום 180 מעלות כ 30-40 דקות, תלוי בתנור – שימו לב שלא יתייבשו.

אני הגשתי אותן עם מטבל של יוגורט סויה (ללא מתיקות) עם נענע קצוצה, מלח ולימון.

הטיפ של עדי

  • מומלץ לטעום את העיסה לפני שמכדררים לקציצות ולוודא שהן טעימות, קחו בחשבון שלאחר האפיה הן יהיו מלוחות פחות לכן אם המליחות גבולית הוסיפו עוד טיפה מלח.
  • איך יודעים שהלביבה מוכנה? כשהיא מספיק יציבה ומוכנה להיפרד לשלום מהתבנית מבלי להתפרק.

קורס בישול דיגיטלי

מגוון קורסים וסדנאות בישול דיגיטלים זמינים בבית הספר הדיגיטלי

מוזמנים לשתף באהבה

שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
עדי כהן סימן טוב

כמה מילים עלי

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

סדנת בישול דיגיטלית

מגוון קורסים וסדנאות בישול דיגיטלים זמינים בבית הספר הדיגיטלי

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן