לפעמים זה נחמד למרוח מיונז בכריך או לטבול את הצ'יפס...
כשעברתי לטבעונות, ויתרתי על המיונז ובכלל לא חשבתי שלהכין בבית יכול להיות פשוט כל כך.
היום אני נהנית להכין מיונז בקלי קלות.
המיונז הטבעוני הזה מבוסס על החלבון שנמצא בנוזלי הבישול של גרגרי חומוס או בחלב סויה.
אפשר להשתמש במים של גרגרי חומוס משומרים (אל דאגה, יש שם רק מים ומלח) או במים של החומוס שבישלתם בעצמכם (שימו לב שהמים לא דלילים מידי) .
אם משתמשים בחלב צמחי עדיף חלב סויה, שמכיל יותר חלבון, חלב צמחי אחר לא בהכרח יעבוד.
המיונז נשמר כשבועיים במקרר.
המצרכים:
1/2 כוס שמן זרעי ענבים (או כל שמן נטול טעם אחר)
1/4 כוס מי בישול חומוס או חלב סויה
1/2 כפית מיץ לימון טרי
קורט מלח
1/4 כפית חרדל
מניחים את חלב הסויה או מי החומוס בבלנדר קטן או במיכל צר שניתן להכניס אליו בלנדר מוט .
מערבלים את חלב הסויה או מי החומוס, הם מכילים חלבון ויתחילו להקציף, מוסיפים את שאר המצרכים וממשיכים להקציף עד לקבלת מיונז סמיך.
טועמים ומתקנים תיבול.
אם המיונז לא סמיך מספיק ממשיכים להקציף ומוסיפים שמן בהדרגה.
רוצים לראות אותי מכינה את המיונז?