חומרים ל- 6 מנות:
2 בצל, קצוצים דק
2 גזר, קצוץ דק
1 ראש שומר פרוס לרצועות דקות
3 גבעולי סלרי, קצוצים דק כולל העלים הצעירים
1/4 רבע כרוב קטן לבן חתוך לרצועות דקות
3 עגבניות, מרוסקות או קצוצות דק
2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
¼ כוס מיץ לימון, סחוט טרי
1/2 צרור פטרוזיליה
1/2צרור כוסברה
¼ כוס שמן זית
1/2 כוס עדשים
1/2 כוס שעועית לבנה, מבושלת
1/2 כוס חומוס מבושל
¼ כוס פריקי/חיטה/כוסמת
2 כפיות כורכום
1 כפית כמון
2 כפיות חוואיג'
מלח + פלפל שחור, לפי הטעם
3 ליטר מים
להגשה:
פטרוזיליה קצוצה/ קרוטונים/ פרוסות לחם שחור/ אטריות דקות
מבשלים יחד את כל המצרכים מלבד עשבי התיבול כ 40 דקות, טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את עשבי היבול לעוד 5 דקות בישול. ומגישים.
להגשה מזלפים טיפה שמן זית מלמעלה ומקשטים בפטרוזיליה או כוסברה לפי מה שאוהבים.
מגישים עם פרוסת לחם שחור, אטריות דקות או קרוטונים ביתיים