זהו מרק שהוא ארוחה שלמה, משביע טעים ומאד מזין הכולל ירקות, עשבי תיבול, קטניות ודגנים. משמעות השם חרירה היא משי והיא מתייחסת לעובדה שזהו מרק סמיך ועשיר. יש המגדילים לעשות ומוסיפים מעט קמח מדולל במים למרק כדי ליצור מרקם חלק ומשי יותר - אני ויתרתי על התוספת הזו כי בעיני היא מיותרת.
בתיאבון
חומרים ל- 6 מנות:
2 בצלים קצוצים דק
2 גזרים קצוץ קטן
1 ראש שומר פרוס לרצועות דקות
3 גבעולי סלרי, קצוצים דק כולל העלים הצעירים
1/4 רבע כרוב קטן לבן חתוך לרצועות דקות
3 עגבניות, מרוסקות או קצוצות דק
2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
¼ כוס מיץ לימון, סחוט טרי
1/2 צרור פטרוזיליה
1/2 צרור כוסברה
¼ כוס שמן זית
1/2 כוס עדשים ירוקות
1/2 כוס שעועית לבנה, מבושלת
1/2 כוס חומוס מבושל
¼ כוס פריקי או חיטה או כוסמת ירוקה
2 כפיות כורכום
1 כפית כמון
2 כפיות חוואיג'
מלח + פלפל שחור, לפי הטעם
3 ליטר מים
להגשה:
פטרוזיליה קצוצה/ קרוטונים/ פרוסות לחם שחור/ אטריות דקות
מבשלים יחד את כל המצרכים מלבד הלימון ועשבי התיבול כ 40 דקות, או עד שהירקות והעדשים מבושלים היטב ורקים לחלוטין.
טועמים ומתקנים תיבול.
מוסיפים את עשבי התיבול והלימון לעוד 5 דקות בישול. ומגישים.
להגשה: בכל צלחת מזלפים מעט שמן זית מעל המרק ומקשטים בפטרוזיליה או כוסברה טריה לפי מה שאוהבים.
מגישים עם פרוסת לחם שחור, אטריות דקות או קרוטונים.
