סוגי לחמים נפוצים בישראל – המדריך המלא
כל פודי וחובב פחמימות, יודע שאין כמו לנעוץ שיניים בכיכר לחם חמימה וטרייה.
עד לפני מספר שנים, בישראל היה רק לחם אחיד פשוט, אבל כיום, ניתן לראות הרבה סוגי לחם שונים המציפים את השוק, כאשר לא מעט מהלחמים הם איכותיים, טעימים ובריאים.
מתוך מבחר הלחמים בשוק, יש כמה סוגי לחמים שניתן לומר בביטחון כי הם האהובים ביותר בישראל:
- לחם לבן – ללא ספק הלחם המוכר ביותר. הוא מורכב משמרים וקמח חיטה, שהוא למעשה גרעיני דגן שהוצאו מהם הנבט והסובין. מצד אחד, הלחם קליל, אוורירי ועם חיי מדף ארוכים ומצד שני, הוא ללא מרבית הוויטמינים, המינרלים והסיבים התזונתיים שבדגן.
- לחם דגנים – סוג של לחם עם מרקם וטעם משופרים, שהוספו לאפייה שלו דגנים שלא עברו טחינה. לרוב, מדובר בלחמים העשויים מקמח מדגנים מלא כמו שיפון או שעורה או מתערובת של קמח לבן ומלא.
- לחם מלא – לחם מקמח חיטה שנטחן עם כל רכיבי הדגן בשלמותם. הוא עשיר בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים ולכן, מרקמו צפוף יותר מלחם לבן וטעמו אגוזי ומעט מתוק. הוא משתלב מעולה עם כל ממרח ובכל סנדוויץ', אך חשוב לשים לב כי תחת הגדרה של לחם מלא יכולים להיות לחמים המכילים גם קמח לבן.
- לחם שיפון – לחם העשוי משיפון רגיל או מלא ונחשב למאוד בריא ותורם לאיזון הסוכר בדם.
- לחם מחמצת – מכונה גם לחם שאור. זהו סוג לחם העשוי משמרים טבעיים שנוצרו על ידי השרייה של בלילת מים ובצק. טעמו חמצמץ, עשיר ועמוק וניתן להכינו מסוגים שונים של דגנים כמו חיטה, שיבולת שועל ושיפון. זהו לחם בריא ועשיר בסיבים תזונתיים, ויטמינים, מינרלים, חומצה פולית ועוד. הוא גם קל יותר לעיכול מאשר לחמים אחרים, הודות לתהליך התסיסה, שמפרק את הגלוטן ושאר הפחמימות המורכבות.
- לחם כוסמין – לחם העשוי מדגן כוסמין, שהיה נפוץ מאוד להכנת לחם במאות הקודמות. זהו לחם בעל טעם מתקתק ועשיר בסיבים תזונתיים, שיש בו כמות מופחתת של גלוטן.
- לחם קל – לחמים דלי קלוריות. מרקמם הוא אווירי וקליל ולרוב עם כמות גבוהה של סיבים תזונתיים.
ללמוד להכין לחמים בריאים
רוצים ללמוד להכין לחמים טעימים ובריאים, ועוד מגוון מנות בריאות נוספות? אם כן, הנכם מוזמנים להירשם ללימודים באחת הסדנאות במודיעין של בית הספר לבישול בריא. להרשמה ולקבלת מידע נוסף בנושא, צרו קשר עם "בית ספר טבעוני שמח" בטלפון 052-639-3378.
בישול טבעוני שמח – לחמים בריאים וטעימים
מה יותר טוב מלאכול ולהנות מלחם שהוא גם טעים וגם בריא? להכין אותו!
אם אתם מעוניינים ללמוד להכין בעצמכם לחם בריא ועוד מגוון מנות בריאות , הרשמו לאחת הסדנאות בבית הספר לבישול בריא במודיעין.
אצלנו, תלמדו ממדריכים מומחים את כל מה שצריך לדעת כדי להכין ארוחות טעימות ומזינות לגוף ולנפש.
להרשמה וקבלת מידע נוסף בנושא, צרו קשר עימנו קשר בטלפון 052-639-3378.





