אתמול העברתי סדנא איטלקית פרטית למשפחה מקסימה שחגגה 60 שנות נישואין להורים!! הם ביקשו שאשלב כמה שיותר ירקות חיים בתפריט, אז הכנו יחד בנוסף לפסטות ולמאפים האיטלקיים השונים גם שני סלטים מדליקים במיוחד. אחד מהם היה סלט חסה וכרוב ברוטב פירות יער עם שקדים ותאנים שאכלתי פעם במסעדה איטלקית בחו"ל ומאד מאד מצא חן בעיני. הנה המתכון.
המצרכים:
1 ראש חסה עגולה
1/4 ראש כרוב סגול או לבן
1 גזר מגורר או פרוס לסרטים
3-4 תאנים מיובשות חתוכות לפרוסות
חופן אגוזי מלך או שקדים פרוסים לא קלויים
לרוטב:
1 כוס פירות יער או תותים
1/2 כוס צימוקים
1/2 כוס מים
1.5 כף חומץ בן יין או בלסמי
2 כפות שמן זית
קורט מלח
אופן ההכנה:
טוחנים את כל חומרי הרוטב מלבד המים, יחד בבלנדר עד לקבלת רוטב חלק, מוסיפים את המים. טועמים ומתקנים תיבול.
שוטפים את החסה ומנערים היטב מעודפי מים, בוצעים לפיסות בגודל ביס, פורסים את הכרוב והגזר לרצועות דקות, מניחים את הירקות בקערת הגשה, מפזרים את הרוטב ומערבבים.
את האגוזים אפשר לפזר כפי שהם או לקלות 1-2 דקות במחבת חמה (ללא שמן) ולפזר מעל הסלט יחד עם התאנים.