סלט טאבולה כרובית עם עשבי תיבול ופירות יבשים

10 דקות הכנה

עם הילדים

לא גלוטן

עד 5 רכיבים

זוכרים שסיפרתי על המשפחה שחגגה יום נישואין להורים וביקשו ממני להעביר סדנא איטלקית למשפחה עם כמה שיותר ירקות חיים בתפריט?
אז הכנו יחד בנוסף לפסטות ולמאפים האיטלקיים השונים גם שני סלטים מדליקים במיוחד.
אחד מהם היה סלט חסה וכרוב ברוטב פירות יער שאכלתי פעם במסעדה איטלקית בחו"ל ומאד מאד מצא חן בעיני. (קישור בהמשך)
והשני הוא טאבולה כרובית - סלט נהדר, קליל, ללא גלוטן, מיוחד, חמצמץ-מתקתק עם המון עניין בעיניים ובפה.
הנה המתכון.

המצרכים:

1 כרובית בינונית ויפה

1 צרור של עשבי תיבול שונים: כוסברה, פטרוזיליה, בזיליקום (רק עלים) נענע (עלים) סלרי…

1 כוס תערובת של אגוזים ופירות יבשים שאוהבים

שמן זית

לימון

מלח

 

לעבודה:

מפרקים את הכרובית לפרחים ומשרים כמה דקות בקערה עם מים ומעט חומץ.

משרים את הפירות היבשים בקערית עם מעט מים רותחים (עד לכיסוי)

קוצצים את האגוזים.

מסננים ושוטפים את הכרובית ומעבירים למעבד מזון, מרסקים בפולסים עד לקבלת פירורים קטנים. (אפשר גם לגרר בפומפיה או לקצוץ קטן בסכין)

שוטפים וקוצצים את עשבי התיבול קטן קטן.

קוצצים את הפירות הלחים המסוננים למקלות.

מעבירים את הכרובית והעשבים לקערה, מתבלים בשמן זית, מלח ולימון, מערבבים וטועמים.

מוסיפים את האגוזים הקצוצים, והפירות הלחים, מערבבים, טועמים ומגישים.

 

בתיאבון

מוזמנים לשתף באהבה

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
X
דילוג לתוכן