סלט רענן של ירקות שורש עם רוטב הדרים מרענן וטעים.
האבוקדו עשיר בסיבים תזונתיים, אשלגן, חומצה פולית, נוגדי חימצון ושפע של ויטמינים חשובים, שומן חד בלתי רווי המסייע לשפר את רמות הכולסטרול, וכל חומצות האמינו.
לסלט:
2 גזרים
¼ כרוב קטן
2 גמבות בכמה צבעים
2 מקלות סלרי עלים וגבעולים
1 קולורבי
1 אבוקדו בשל
לרוטב:
½ כוס שמן זית איכותי
¼ כוס מיץ תפוזים
1/2 כפית מלח (אם רוצים אפשר יותר)
1 כף סירופ מייפל טהור/סילאן/אגבה
1/2 כפית חרדל איכותי
אופן ההכנה:
את כל הירקות חותכים לגפרורים ומניחים בקערה.
את האבוקדו פורסים לפרוסות או קוביות.
מכניסים את כל מצרכי הרוטב לצנצנת זכוכית אטומה, משקשקים עד שמתקבל רוטב חלק. טועמים ומתקנים תיבול.
שופכים את הרוטב על הירקות ומערבבים.
מוסיפים את האבוקדו מלמעלה ומגישים.