עוגת בננות קרמל

עוגת בננות קרמל טבעונית קלה להכנה

שעון

10 דקות הכנה + 35 דקות אפיה

ילד

עם הילדים

זהו מתכון נהדר לעוגה טבעונית טעימה ומהירה עם ניחוח של בננות ותוספת של קרם קרמל מפנק.

המצרכים: (ל 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה בינונית)

יבשים:

2 כוסות קמח כוסמין (אפשר גם קמחים אחרים)
2 כפיות אבקת אפיה
3/4 כוס סוכר חום (אפשר גם 1/2 כוס סירופ אגבה או מייפל טהור ללא סוכר)

 

רטובים:

1/3 כוס שמן

3 בננות רכות מעוכות
1.5 כוס חלב צמחי (סויה, שיבולת שועל, אגוזים…)
1 כפית תמצית וניל

 

לקישוט:

1 חופן צימוקים

3 כפות גדושות ממרח עוגיות קרמל

 

אופן ההכנה:

בקערה, מערבבים את הרכיבים היבשים, מוסיפים את הרטובים וטורפים במטרפה רק עד שאין גושים והתערובת חלקה ונוזלית.
משמנים 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה, מעבירים את התערובת ומשטחים.

מדללים את קרם העוגיות במעט חלב סויה או מים עד לקבלת קרם במרקם של יוגורט.

בעזרת כפית, מפזרים את הקרם בגושים על העוגה ודוחפים פנימה לתוך עומק הבצק – מקבלים עוגה בהירה עם נקודות חומות שחודרות פנימה עד למטה.

מפזרים את הצימוקים מלמעלה ונותנים להם דחיפה קלה פנימה לתוך הבצק (אם הם ישארו למעלה הם עלולים להישרף).

אופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה.
נועצים קיסם בעוגה ואם הוא יוצא יבש העוגה מוכנה, אם הוא יוצא דביק יש לאפות עוד כ 5-7 דקות ולנסות שוב.

מצננים את העוגה על השיש.

כשהעוגה הצטננה, אפשר לפזר מלמעלה את יתרת קרם הקרמל.

עוגת בננות קרמל

מוזמנים לשתף באהבה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב print
שיתוף ב email

כמה מילים עלי

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

FB.getLoginStatus(function(response) { statusChangeCallback(response); });
גלילה לראש העמוד