זו הפשטידה שהבת שלי אוהבת במיוחד, היא פשוטה וטעימה, והטופו וקמח העדשים מספקים המון חלבון.
המצרכים:
1 חב' טופו קשה (300 גר')
1 חב' טופו משי (300 גר')
1 כוס קמח עדשים כתומות (אפשר בהחלט להמיר לקמח חיטה או כוסמין)
1 כפית א. אפיה
1.5 כוסות תירס
3 כפות פתיתי שמרי בירה (אופציה)
1 כפית שטוחה מלח
אופן ההכנה:
במעבד מזון מעבדים יחד טופו עם 1/2 כוס תירס למרקם חלק, מוסיפים את קמח העדשים, אבקת האפיה, שמרי בירה, והמלח ומערבבים לעיסה אחידה.
מוסיפים את יתרת גרגרי התירס. טועמים ומתקנים תיבול (אפשר לטעום חופשי – אין ביצים)
משמנים תבנית אפיה ומעבירים את הבלילה.
מיישרים ומכניסים לתנור חם לחום של 180 מעלות לאפיה של כ 35 דקות עד שמתקבלת שכבה שחומה.
מצננים את הפשטידה לחלוטין כדי שתתייצב.
