קינוח שוקולד וקרמל קל הכנה

15 דקות הכנה

עם הילדים

ללא גלוטן

ההכנה של קינוח כוסות מפואר ומפנק, במיוחד בארועים חגיגיים עלולה להיות קצת מפחידה, אולי אפילו יותר מההתחממות הגלובלית או החור באוזון , כי אנחנו מתכוונים ומתכוננים ומשקיעים ובסוף משהו מתחרבש בדרך. אחרי הרבה נסיונות הצלחתי להכין קינוח שוקולד וקרמל מעולה וממש קל ופשוט להכנה שאין סיכוי שתכשלו בו. הוא יכול להתאים מאד לארועים חגיגיים ובכל יום רגיל סתם בשביל הפינוק הפרטי שלכם.

המצרכים: (7-10 כוסיות קטנות) 
400 מ”ל קרם קוקוס (פחית) 17% שומן לפחות

1.5 כוסות מים/חלב צמחי

1 טבלה שוקולד מריר

2 כפות סירופ אגבה או מייפל או 4 כפות סוכר

1 כף תמצית וניל או מקל וניל
5 כפות ממרח עוגיות (לוטוס או ממרח דומה)

5 כפות קורנפלור מומס במעט מים

לקישוט: שוקולד מגורר/שברי עוגיות לוטוס/קוקוס טחון/פיסטוקים/שקדים 

 

אופן ההכנה:

מבשלים בסיר קטן את קרם הקוקוס עם כוס אחת מהמים יחד עם הסוכר או האגבה והוניל.

בנפרד מדללים את הקורנפלור בחצי כוס מים קרים (אם צריך אז קצת יותר מים) עד לקבלת נוזל חלק וללא גושים.
כשהנוזלים בסיר מתחילים לבעבע מעט מוסיפים את הקורנפלור המדולל ומערבבים עד שמסמיך ונוצר מרקם של פודינג.
מסירים מהאש ומחלקים לשני כלים.
בכלי הראשון שוברים 3/4 מטבלת השוקולד לקוביות ומערבבים עד שכל השוקולד נמס.
בכלי השני מוסיפים את קרם העוגיות ומערבבים.
טועמים ובודקים האם מספיק מתוק, במידה ולא אפשר בשלב זה להמתיק קצת יותר.
 
ההגשה:
מצננים כמה דקות.
מוזגים לכוסיות קטנות (רצוי שקופות) עד לגובה חצי כוס את אחד הקרמים (שוקולד או קרמל)
ומעליו את הקרם השני.
אפשר לסיום למזוג שכבה דקה מהקרם התחתון.
 
לקישוט:
מפוררים עוגיות קרמל, מגררים שוקולד או קוצצים פיסטוקים ומפזרים מעל ממש לפני ההגשה.

מוזמנים לשתף באהבה

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

כמה מילים עלי

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
X
דילוג לתוכן