זו מנה טבעונית מנצחת שהילדים וגם אתם תאהבו מאד: קציצות רכות בניחוח בזיליקום בתוך רוטב אדום ארומטי, הן קלות להכנה, אפשר גם להקפיא אותן (בנפרד מהרוטב) או להכניס לכריך ובזכות הטופו זו מנה עתירה בחלבון.
לקציצות:
1 חבילה טופו קשה (300 גר’)
1 בצל קלוף
1/3 כוס קמח עדשים כתומות (או פרורי לחם)
3 עגבניות מיובשות או לחות קצוצות (אם אוהבים)
1/2- 1/4- כוס שמן זית
1-1/2 כפית מלח (בהתאם לטעם)
עלים מ 3 גבעולי בזיליקום (עלים בלבד)
2 שיני שום
לרוטב:
1 בצל קצוץ
8 עגבניות גדולות בשלות או 2 פחיות עגבניות מרוסקות איכותיות
4 כפות רסק עגבניות
5 עגבניות מיובשות או לחות קצוצות (אם אוהבים)
3 שיני שום
שמן זית
עלים מ 3 גבעולי בזיליקום (עלים בלבד)
מלח, פלפל, בהתאם לצורך
קורט סוכר (במידה והרוטב חמוץ)
כ 3 כוסות מים
יאללה לעבודה:
מכניסים את כל חומרי הקציצות מלבד הקמח למעבד מזון ומרסקים עד שמתקבלת תערובת דביקה שניתן לכדרר לקציצות.
מוסיפים קמח עדשים ומערבבים היטב.
יוצרים כדורים בגודל של כדור גולף, מניחים בתבנית מכוסה בנייר אפיה ואופים כחצי שעה בחום של 180 מעלות עד שהקציצות מתייבשות וייציבות.
בזמן האפיה מכינים את הרוטב:
קוצצים את הבצל, העגבניות, השום והבזיליקום ושמים כל אחד בנפרד.
משמנים מחבת עמוקה בשמן זית, ומטגנים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את השום לטיגון של מס' שניות ואז את העגבניות, מערבבים ונותנים לעגבניות להגיר נוזלים.
מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים ואז מוסיפים את המים בהדרגה עד שנוצר רוטב דליל.
מוסיפים עגבניות מיובשות קצוצות, מעט מלח ופלפל ואת עלי הבזיליקום הקצוצים.
מכסים את המחבת במכסה ומנמיכים את האש.
מבשלים כ 15 דקות עד שהרוטב מצטמצם, שימו לב שלא ישרף.
אם הוא עדיין דליל מידי אפשר להסיר את המכסה ולתת לו להתבשל עוד מעט על להבה נמוכה.
טועמים ומתקנים תיבול, במידה והרוטב חמצמץ מוסיפים רבע כפית סוכר וטועמים שוב.
הרכבת המנה:
מוציאים את הקציצות מהתנור ומניחים בצד להצטננות והתייצבות.
מניחים את הקציצות ברוטב רק לאחר שהצטננו והתייבשו אחרת הן סופגות את כל הרוטב ומתפרקות.
הקציצות לא מתבשלות ברוטב ! רק מונחות בסיר ומיד מוגשות.
מומלץ להגיש עם אורז, פירה או פסטה.
הטיפ של עדי
- מומלץ לטעום את העיסה לפני שמכדררים לקציצות ולוודא שהן טעימות, קחו בחשבון שלאחר האפיה הן יהיו מלוחות פחות לכן אם המליחות גבולית הוסיפו עוד טיפה מלח.
- מניחים את הקציצות ברוטב רק לאחר שהצטננו והתייבשו אחרת הן סופגות את כל הרוטב ומתפרקות. הקציצות לא מתבשלות ברוטב, רק מונחות בסיר ומיד מוגשות.
העגבניות הן חמצמצות בדרך כלל ולכן לאחר שהרוטב מתבשל טועמים אותו, במידה והוא חמוץ מוסיפים רבע כפית סכר רק כדי לאזן את החמיצות.