קציצות טופו בזיליקום ברוטב קרם תרד ואפונה

30 דקות הכנה + 30 דקות בישול

עם הילדים

לא גלוטן

קציצות רכות בניחוח איטלקי עם קרם ירוק במרקם שמנתי, ארוחה טעימה ומנחמת, בזכות הטופו זו מנה עתירה בחלבון.

לקציצות:

1 חבילה טופו קשה (300 גר’)

1 בצל קלוף

1/3 כוס קמח עדשים כתומות (או פרורי לחם)

1/2- 1/4- כוס שמן זית

1-1/2 כפית מלח (בהתאם לטעם)

עלים מ 3 גבעולי בזיליקום (עלים בלבד)

2 שיני שום

 

לרוטב:

3 כוסות דחוסות עלי תרד טריים קצוצים

עלים מ 3-4 גבעולי בזיליקום

1 בצל קלוף וחתוך לקוביות בינוניות

פחית (400 מל’ ) קרם קוקוס 17% שומן ומעלה.

1 כוס אפונה טריה או קפואה (מופשרת)

1-1/2 כפית מלח (לפי הטעם)

מעט אגוז מוסקט מגורר (פחות מ 1/4 כפית)

 כפית קורנפלור מדוללת במעט מים קרים

 

יאללה לעבודה:

מכניסים את כל חומרי הקציצות מלבד הקמח למעבד מזון ומרסקים עד שמתקבלת תערובת דביקה שניתן לכדרר לקציצות.

מוסיפים קמח עדשים ומערבבים היטב.

יוצרים כדורים בגודל של כדור גולף, מניחים בתבנית מכוסה בנייר אפיה ואופים כחצי שעה בחום של 180 מעלות עד שהקציצות מתייבשות וייציבות.

 

בזמן האפיה מכינים את הרוטב:

בסיר רחב מניחים את הבצל  לטיגון קל, בנתיים מרסקים בבלנדר: תרד, בזיליקום, אפונה (מופשרת) ומחצית מקרם הקוקוס, מעבירים את הרוטב לסיר עם הבצל.

מוסיפים את יתרת קרם הקוקוס והתבלינים ומביאים לרתיחה.

במידה והרוטב דליל מעבים אותו בעזרת הקורנפלור המדולל.

טועמים ומתקנים תיבול. אם יש צורך מוסיפים מלח או פלפל.

 

הרכבת המנה:

מוציאים את הקציצות מהתנור ומניחים בצד להצטננות והתייצבות.

מניחים את הקציצות ברוטב רק לאחר שהצטננו והתייבשו אחרת הן סופגות את כל הרוטב ומתפרקות.

הקציצות לא מתבשלות ברוטב ! רק מונחות בסיר ומיד מוגשות.

מומלץ  להגיש עם אורז לבן או  אטריות רחבות.

הטיפ של עדי

  • מומלץ לטעום את העיסה לפני שמכדררים לקציצות ולוודא שהן טעימות, קחו בחשבון שלאחר האפיה הן יהיו מלוחות פחות לכן אם המליחות גבולית הוסיפו עוד טיפה מלח.
  • מניחים את הקציצות ברוטב רק לאחר שהצטננו והתייבשו אחרת הן סופגות את כל הרוטב ומתפרקות. הקציצות לא מתבשלות ברוטב, רק מונחות בסיר ומיד מוגשות.
  • כל סדנא אני נשאלת מחדש “מה ההבדל בין קרם קוקוס לחלב קוקוס” אז הנה הסבר קצר וממוקד על מוצרי קוקוס:
    1. יש שפע של מוצרים וכל יצרן קורא למוצר שלו בשם שהוא רוצה (מי קוקוס, חלב קוקוס, קרם קוקוס) השם לא רלוונטי אלא אחוזי השומן שמצויינים בטבלת הערכים התזונתיים.
    2. קרם זה 17% ומעלה ויכול לשמש לרוטב לפסטה, לקארי, לריזוטו, לקינוחים, לגלידה ועוד.
    3. פחות מ 17% זה נחמד לשתיה לשייקים וכו’
    4. תעשיית הקוקוס היא תעשיה מאד אכזרית, בכל מזרח אסיה חוטפים גורי קופים מהג’ונגל ומאלצים אותם במכות לטפס לראש העצים ולקטוף קוקוסים, הם קשורים בצוואר בשלשלאות ברזל כל חייהם.
    יש חברות שמצהירות שלא משתמשות בקטיף קופים, בארץ למיטב ידיעתי יש 2 בלבד: Aroy D ו Taste of asia.
    Aroy D גם ללא חומר משמר ויש להם גדלים שונים מ 150 גר’ ועד 1 ליטר.

מוזמנים לשתף באהבה

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

כמה מילים עלי

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
X
דילוג לתוכן