קציצות טופו-בטטה ברוטב עגבניות וגרגרי חומוס

35 דקות

ללא גלוטן

לקציצות

1 חב’ טופו קשה (300 גר’)

1 בצל בינוני

1 בטטה בינונית

1/3 צרור פטרוזיליה

1/3 כוס קמח חומוס או קמח עדשים

1/3 כוס שמן זית

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פפריקה מתוקה

 

לרוטב:

1 בצל בינוני חתוך לקוביות

4 עגבניות קצוצות לקוביות קטנות

2 כפות רסק עגבניות

2 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים/שישיות

1 כוס גרגרי חומוס מבושלים

2 גבעולי סלרי קצוצים (עלים וגבעולים)

 1 כפית כורכום

 1 כף פפריקה מתוקה

 2-3 כפות שמן

מים

 

הכנת הקציצות:

במעבד מזון טוחנים את חומרי הקציצות ויוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג, במידה והעיסה רכה מידי ולא יציבה אפשר להוסיף עוד קמח, מניחים כל כדור על נייר אפיה ומשמנים מעט בעזרת מברשת.
אופים כחצי שעה -40 דקות, בחום 180 מעלות עד שהקציצות מתייצבות ויבשות.

 

הכנת הרוטב:

מחממים את השמן בסיר רחב, מוסיפים בצל ומטגנים עד שנהייה שקוף מעט, מוסיפים תבלינים והעגבניות, ומערבבים, מוסיפים רסק עגבניות, מערבבים ומוסיפים בהדרגה 1-2כוסות מים עד ליצירת רוטב דליל.
מוסיפים את הירקות וגרגרי החומוס, מערבבים לתוך הרוטב ומוסיפים עוד מים בגובה כפול מגובה הירקות.
מבשלים עם מכסה סגור עד שהירקות מתרככים. מתבלים במלח לפי הטעם וטועמים.


את הקציצות מוסיפים רק כשהרוטב והירקות מבושלים ומסירים מהאש.

 

 

 

מוזמנים לשתף באהבה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב print
שיתוף ב email

כמה מילים עלי

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן