קרקר גרעינים ללא גלוטן

שעון

10 דקות הכנה + 25 דקות אפיה

ילד

עם הילדים

גלוטן

ללא גלוטן

5

עד 5 רכיבים

קרקר בריא ללא גלוטן מקמחי קטניות והרבה זרעים, קל להכנה וטעים בטירוף, מומלץ להכין כמות כפולה ולאפות 2 תבניות כי הם מתחסלים במהירות .

המצרכים:

1/2 כוס קמח חומוס

½ כוס קמח עדשים

1 כוס שיבולת שועל דקה (קוואקר)

1/2 כף מלח

2 כפות שמן זית

1.5 כוסות מים

1/2 כוס גרעיני חמניה

1/2 כוס גרעיני דלעת

1/2 כוס שומשום

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות (טורבו). בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים מלבד הגרעינים. מוסיפים 3/4 מהגרעינים ומערבבים.

משטחים את הבלילה על נייר אפיה משומן היטב ומורחים על התבנית בשכבה דקה.

שימו לב, יש חשיבות לכך שהבלילה תשוטח בשכבה דקה, אחרת הקרקרים עבים ולא פריכים.

 

מפזרים את יתר הגרעינים.

אופים בחום של 180 מעלות כ 10 דקות. מוציאים מהתנור וחותכים סימון של הקרקרים. מנמיכים את החום ל 160 מעלות ואופים עוד 30 דקות. אם הם עדיין לא יבשים מחזירים לעוד 20 דקות בחום של 130 מעלות. אורזים בקופסא אטומה רק כשמתקררים לגמרי. 

מוזמנים לשתף באהבה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב print
שיתוף ב email

כמה מילים עלי

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

FB.getLoginStatus(function(response) { statusChangeCallback(response); });
גלילה לראש העמוד