ביום שישי אחד קיבלתי מחברתי רחל ערימה גדולה של קישואים טריים, אז קצצתי ושידכתי אותם לאורז, עדשים והרבה עשבי תיבול, הלימון פשוט מוסיף טויסט מגניב ורענן. מוזמנים לנסות.
המצרכים:
1 כוס אורז (בסמטי או פרסי)
1/2 כוס עדשים
2 קישואים קצוצים קטן
כוס עשבי תיבול שונים קצוצים: (שמיר, כוסברה, פטרוזיליה, עלי בזיליקום, סלרי, עלי נענע)
גרידה ומיץ מ 1/2 לימון גדול
3 כוסות מים חמים
כ 1 כפית מלח
קורט פלפל שחור על פי הטעם
כף שמן זית
איך מכינים:
בסיר מחממים שמן, מניחים את הקישואים והעדשים והאורז השטופים, מערבבים עד שמצופים בשמן, מוסיפים מלח, פלפל ומיץ לימון.
מוסיפים מים, את עשבי התיבול ומערבבים. מכסים את הסיר במכסה ומנמיכים ללהבה נמוכה.
מבשלים כ 1/2 שעה או עד שהעדשים מבושלות.
כשהעדשים מבושלות מכבים את האש, בעזרת מזלג מפוררם בעדינות את האורז כדי למנוע יצירת גושים.
מכסים את הסיר לכמה דקות וטועמים, אם יש צורך אפשר להוסיף עוד קצת מיץ לימון ומגישים.
בתיאבון
הטיפ של עדי:
חימום אורז מאתמול:
מניחים את האורז במסננת מעל סיר עם מים רותחים לכמה דקות והאורז יתחמם ויהיה טרי כמו מיד לאחר הבישול.

איזה עדשים?