מג’דרה עשבי תיבול לימונית

שעון

15 דקות הכנה + 30 דקות בישול

ילד

עם הילדים

גלוטן

ללא גלוטן

5

עד 5 רכיבים

ביום שישי אחד קיבלתי מחברתי רחל ערימה גדולה של קישואים טריים, אז קצצתי ושידכתי אותם לאורז, עדשים והרבה עשבי תיבול, הלימון פשוט מוסיף טויסט מגניב ורענן. מוזמנים לנסות.

המצרכים:

1 כוס אורז (בסמטי או פרסי)

1/2 כוס עדשים

2 קישואים קצוצים קטן

כוס עשבי תיבול שונים קצוצים: (שמיר, כוסברה, פטרוזיליה, עלי בזיליקום, סלרי, עלי נענע)

גרידה ומיץ מ 1/2 לימון גדול

3 כוסות מים חמים

כ 1 כפית מלח

קורט פלפל שחור על פי הטעם

כף שמן זית

 

 

איך מכינים:

בסיר מחממים  שמן, מניחים את הקישואים והעדשים והאורז השטופים, מערבבים עד שמצופים בשמן, מוסיפים מלח, פלפל ומיץ לימון.

מוסיפים מים, את עשבי התיבול ומערבבים. מכסים את הסיר במכסה ומנמיכים ללהבה נמוכה.

מבשלים כ 1/2 שעה או עד שהעדשים מבושלות.

כשהעדשים מבושלות מכבים את האש, בעזרת מזלג מפוררם בעדינות את האורז כדי למנוע יצירת גושים.

מכסים את הסיר לכמה דקות וטועמים, אם יש צורך אפשר להוסיף עוד קצת מיץ לימון ומגישים.

בתיאבון

הטיפ של עדי:

חימום אורז מאתמול:

מניחים את האורז במסננת מעל סיר עם מים רותחים לכמה דקות והאורז יתחמם ויהיה טרי כמו מיד לאחר הבישול.

קורס בישול דיגיטלי

מגוון קורסים וסדנאות בישול דיגיטלים זמינים בבית הספר הדיגיטלי

מוזמנים לשתף באהבה

שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
עדי כהן סימן טוב

כמה מילים עלי

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

סדנת בישול דיגיטלית

מגוון קורסים וסדנאות בישול דיגיטלים זמינים בבית הספר הדיגיטלי

פוסטים מאותה קטגוריה

תגובה אחת

  1. מיכל כהן רנד הגב

    איזה עדשים?

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן