בשנה שעברה נסענו לחגוג יומולדת במלון יוקרתי באילת, ככה ברגוע, עם הבנזוג. כמובן שלפני שהגענו פניתי לבית המלון ושאלתי האם הם ערוכים לארח אורחים טבעונים והתשובה הייתה "כמובן", אז כשהגעתי לארוחת הבוקר די התאכזבתי לגלות שכל (!) הסלטים שהוגשו בבופה המפואר היו כולם עם תוספות של גבינה/מיונז/דגים, בנוסף הוגשו פנקייקס, ביצים בצורות שונות, מאפים ועוד ועוד ארוחת בוקר מפוארת ומגוונת כפי שמקובל במלונות בארץ.
לי נותר מכל השפע הזה לקחת מהבופה עגבניה ומלפפון חתוכים, זיתים ולחם 🙁 .
פניתי לאחד המלצרים שהפנה אותי לשף המקסים שמיד נתרם ל"מאמץ המלחמתי" ונכנס למטבח להכין לי חביתה טבעונית, לאחר כמה דקות הוא יצא מהמטבח עם חיוך גדול וצלחת עם חביתת חומוס וגבינה צהובה טבעונית.
החביתה הייתה יבשה, דחוסה, חסרת טעם לחלוטין ולמרות נסיונותי והרצון הטוב שלי, אחרי ביס אחד לא יכולתי להמשיך לאכול.
למחרת פגשתי שוב את אותו שף חמוד, ניגשתי ואמרתי לו שהחביתה לא הייתה מוצלחת והאם הוא רוצה שאתן לו כמה טיפים לשידרוג, הוא מאד שמח על ההזדמנות, קיבל ממני כמה טיפים, נכנס למטבח וחזר עם אחת החביתות הטובות שאכלתי אי פעם!
למה סיפרתי את כל זה? כדי להדגיש שגם אם ניסיתם בעבר להכין חביתה טבעונית והיא לא הצליחה, אל תתיאשו, נסו את המתכון הזה ותשנו את דעתכם.
זו מנת חלבון טעימה ומשביעה לארוחת בוקר או ערב נהדרת, קמחי הקטניות מספקים חלבון, ברז, סיבים תזונתיים ושפע של ערכים תזונתיים חשובים.
אז הנה זה: חביתה טבעונית מקמח חומוס
המצרכים:
לבלילה:
2 כפות קמח חומוס
2 כפות עדשים
½ כפית א.אפיה
½ כפית מלח
פחות מ 1/4 כפית כורכום
9 כפות מים – בהדרגה
תוספות:
חופן עשבי תיבול שאוהבים קצוצים (שמיר/ פטרוזיליה/בזיליקום/ בצל ירוק)
4-5 פטריות פרוסות
1/2 גמבה פרוסה דק (אופציה)
1/2 בצל פרוס דק
אופן ההכנה:
מטגנים קלות בצל, פיטריות וגמבה ומסירים לקערה.
מערבבים את חומרי הבלילה, המרקם צריך להיות כמו שמנת מתוקה. במידה וסמיכה מידי אפשר להוסיף טיפה מים.
משמנים מחבת חמה ושופכים את הבלילה, מוסיפים מעל את התוספות ועשבי התיבול ומטגנים מס' דקות על חום בינוני, כשהחביתה משחימה, הופכים בזהירות לטיגון קצר.
מגישים מיד.
הטיפ של עדי
כדי להכין חביתה טבעונית מנצחת חייבים מחבת טובה עם ציפוי טפלון או קרמי איכותי, אחרת החביתה תידבק.
את הבלילה שופכים על מחבת חמה ומשומנת.