מרק קובה סלק

30 דקות הכנה + 40 דקות בישול

רק אחרי שעברתי לטבעונות גיליתי שאפשר להכין קובות מן הצומח, וברגע שלמדתי איך להכין אותן זו הפכה להיות אהבה גדולה, בקרב המשפחה ומשתתפי הסדנאות שלי.


לקובה:

3 כוסות סולת
1 כוס מים
4 כפות שמן
1 כפית מלח


למילוי:

1 כוס עדשים ירוקות מבושלות
סלסלת פטריות
1 בצל גדול קצוץ
1/2-1 כפית מלח (על פי הטעם)
1/2-1כפית תבלין לקציצות/בהרט/ראס אל חנות (על פי הטעם)


למרק:

מים

5 סלקים טריים
סלרי – עלים וגבעולים
3-4 כפות רסק עגבניות
חופן עדשים כתומות (אופציה)

תבלינים: כורכום, חוואיג’, מלח
להגשה: לימון טרי (אופציה)

 


מכינים את המלית:

קוצצים בצל ופטריות, מטגנים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים פטריות לטיגון נוסף, מערבבים עם העדשים המבושלות והתבלינים, טועמים ומתקנים תיבול.

מעבירים למעבד מזון לטחינה קצרה בפולסים עד לקבלת מרקם גס ופירורי. (אם אין מעבד מזון אפשר להשתמש במועך פירה).

מניחים את המלית להתקרר, אם היא מגירה נוזלים יש לסנן אותם.

 

מכינים את המרק:

מקלפים את הסלקים, חותכים 3 לקוביות בינוניות ו-2 מגררים בפומפיה.

קוצצים את הסלרי.

מעבירים את הירקות לסיר עם מים, מוסיפים רסק עגבניות וחופן עדשים כתומות.

מתבלים במלח ותבלינים.

מבשלים עד לריכוך חלקי של הירקות.

טועמים ומתקנים תיבול.


מכינים את הקובה:

מערבבים יחד את כל רכיבי הקובה עד ליצירת בצק נוח לעבודה, אם יבש מידי להוסיף טיפה שמן.

בידים רטובות ליצור כדור בגודל כדור פינג פונג, בעזרת האצבע, ליצור חור בכדור להרחיב אותו עד לקבלת דפנות דקים ולמלא במלית.

לסגור את הכדור ולהניח על מגש.

יש לכסות את הקובות שממתינות לבישול במגבת לחה כדי שלא יתייבשו.

כשהמרק רותח ומוכן להכניס את כל הקובות ולבשל כ 30 דקות.

 

מגישים עם אורז לבן ומעט מיץ לימון טרי.

מוזמנים לשתף באהבה

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

כמה מילים עלי

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
X
דילוג לתוכן