סדנאות בישול ללא גלוטן: לא לצליאקים בלבד

הפופולריות של דיאטות ללא גלוטן עלתה משמעותית בשנים האחרונות. סיבה אחת לכך היא, שכיום ישנה מודעות רבה יותר למחלת הצליאק, המחייבת הימנעות מוחלטת מאכילת גלוטן. בנוסף, ישנם לא מעט אנשים שנמנעים ממנו בשל אי-סבילות, השונה באופיה ובחומרתה ממחלת הצליאק. העלייה במודעות תרמה גם לאימוץ של תזונה ללא גלוטן, כאשר הדבר אינו מתחייב בריאותית. הצמיחה הכוללת באחוזים של מי שנמנעים מגלוטן באופן מלא או חלקי, הביאה לכך שבתי ספר לבישול החלו להציע סדנאות בישול ללא גלוטן.


מה זה גלוטן?

גלוטן הוא חלבון שנמצא בדגנים כמו חיטה, שעורה ושיפון, ולפיכך גם במוצרים המכילים אותם. 

הייחוד שלו מתבטא ביצירה של רשת סיבים, הכולאת בתוכה בועיות אוויר שנוצרות בעת פעילותם של שמרים. זהו למעשה תהליך התפיחה, שמגדיל ואף מכפיל את נפח הבצק. 

מעבר לחשיבות שלו באפיית בצקים, גלוטן הוא חלבון מרכזי בתעשיית המזון, ועשוי להימצא בסוגים רבים של מוצרים מעובדים – החל מתבלינים ועד רטבים. בנוסף, ישנם מוצרים בהם משתמשים בגלוטן לצורך שיפור הטעם, המרקם או היציבות. זו הסיבה שמי שמתמודדים עם צליאק חייבים לבדוק היטב את הרכיבים, ולרכוש מוצרים בעלי כיתוב "ללא גלוטן". רק כך הם יכולים להימנע מלצרוך אותו בטעות.


למה כדאי להירשם לקורס בישול או קורס אפייה ללא גלוטן?

כאמור, אחוז הנמנעים מגלוטן בארץ ובעולם נמצא בעלייה מתמדת. הדבר הביא לצורך ממשי בקבלת כלים, המאפשרים לקיים חיים ללא גלוטן בקלות יחסית. זאת מבלי לפגוע בתזונה או להתפשר על הטעם. מי שזקוקים לכלים הללו הם לא הנמנעים מגלוטן, אלא גם הסובבים אותם. למשל בני זוג או הורים לילדים בעלי אי-סבילות לגלוטן.

הדרך הטובה ביותר לקבל את הכלים האלה, היא באמצעות סדנאות או קורס בישול ללא גלוטן. אלה מאפשרים ללמוד כיצד להכין מנות ללא גלוטן בבית, להכיר חומרי גלם מתאימים, ולהעשיר את רפרטואר המתכונים שלהם.

עוד סיבה בגללה אנשים מחפשים סדנאות ללא גלוטן, היא מכיוון שהם מעוניינים להשתתף בסדנת בישול מבלי לצרוך אותו. זאת בין אם הם סובלים מבעיה בריאותית ובין אם הם בוחרים להימנע ממנו. הדבר נכון במיוחד כאשר ישנה קבוצה מעורבת, שרוצה להנות יחד בסדנת בישול חווייתית וטעימה, המתאימה גם למי שאינם צורכים גלוטן.


מה לומדים בסדנאות או קורסים ללא גלוטן?

הימנעות מגלוטן לא צריכה להיות התפשרות או ויתור על מזון טעים, מעניין, בריא ומגוון. ההפך הוא הנכון – כיום ניתן למצוא מבחר גדול של חומרי גלם נקיים מגלוטן, המאפשרים להכין שפע של מתכונים נהדרים. סדנאות בישול ללא גלוטן אינן צריכות להיות סדנאות דידקטיות ויבשושיות. ההפך הוא הנכון – אלה בהחלט יכולות להיות סדנאות חווייתיות, שמאפשרות להתמקד בסוגים שונים של מטבחים, מנות וסגנונות בישול.

בתי ספר מקצועיים לבישול מציעים מגוון של סדנאות ללא גלוטן, חלקן מתוכננות כך מראש ואחרות ניתן להתאים לפי צרכי המשתתפים. הדבר נכון בין אם מדובר בסדנאות קבוצתיות פתוחות לקהל, ובין אם מדובר בסדנאות פרטיות ומאורגנות מראש.


מה הקשר בין סדנאות ללא גלוטן לבין סדנאות מהצומח?

באופן כללי ניתן לומר, שכל מי שנמנעים מצריכת גלוטן, עושים זאת מסיבות הקשורות בבריאות וברצון לשפר את איכות התזונה שלהם. הדבר נכון גם לגבי חלק ניכר ממי שבוחרים לעבור לתזונה מהצומח, אם בעקבות בעיה בריאות ואם מתוך רצון למנוע אותה מראש.

מכיוון שבשתי הקבוצות אנשים בעלי מודעות גבוהה לשמירה על הבריאות, לעיתים קרובות נוצרת חפיפה ביניהם. לאלה יש צורך בידע ממוקד יותר, שיאפשר להם לקיים אורח חיים בריא, ללא גלוטן וללא מוצרים מן החי. מדובר באחוזים קטנים יחסית באוכלוסייה, לכן יש חשיבות רבה לכך שיוכלו לקבל את המידע הדרוש להם, באופן מעניין, מועיל וחוויתי.

בסדנאות ללא גלוטן מהצומח, ניתן ללמוד למשל כיצד להכין מאפים טעימים ללא קמח חיטה וללא ביצים; פיצה עם גבינת קשיו ובצק נטול גלוטן; וכן מגוון קינוחים שאין בהם חומרי גלם המכילים אותו. בנוסף, ניתן להשתתף בסדנה שקל להתאים למשתתפים שנמנעים מגלוטן, כמו סדנה אסייתית או סדנת מנות עדתיות.


בישול טבעוני שמח – סדנאות בישול ללא גלוטן מהצומח

נעים מאד, שמי עדי, הבעלים של בית הספר "בישול טבעוני שמח". לאורך השנים, במסגרת העבודה שלי כמנחת סדנאות בישול, נחשפתי לסוגים רבים של מגבלות והעדפות תזונתיות. ככל שלמדתי עליהן יותר, כך הבנתי שאין סיבה שמי שנמנעים מצריכה של רכיבים מסוימים, לא יוכלו ליהנות מסדנאות בישול טעימות וחוויתיות. לכן פיתחתי והתאמתי מתכונים רבים, על מנת לאפשר להם להשתתף בסדנאות המתקיימות בבית הספר. בין היתר, מדובר במתכונים ללא גלוטן – החל מממאפים וממרחים, דרך מנות עיקריות שונות ועד קינוחים מרשימים וקלים להכנה. כל הסדנאות בבית הספר הן גם כשרות וגם טבעוניות, כך שהן מתאימות להעדפות נוספות, שלעיתים משתלבות זו בזו. באופן זה אני מאפשרת לכל מי שרוצים ללמוד איך להכין אוכל בריא וטעים, להשתתף בסדנאות הקבוצתיות והפרטיות שלנו. אם גם אתם מעדיפים תזונה ללא גלוטן או רוצים ללמוד כיצד להכין מתכונים כאלה, אני מזמינה אתכם ליצור איתי קשר, על מנת שאוכל למצוא עבורכם את הסדנה המתאימה ביותר. צלצלו 052-6393378

קציצות טחון אפויות ברוטב עגבניות איטלקי
פאד קפאו
ממרחים

מוזמנים לשתף באהבה

עדי כהן סימן טוב

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן