ספאנקופיתה – מאפה פילו יווני במלית גבינה טבעונית ותרד

שעון

25 דקות

ילד

עם הילדים

5

עד 5 מרכיבים

את המתכון הזה הכנתי כבר עשרות פעמים בסדנאות הבישול שלי, בעקבות ביקור ברודוס גיליתי שקוראים לו ספאנקו פיתה: (ספאנקו- תרד, פיתה-מאפה. אז הנה הגרסה הטבעונית שלי למאפה היווני.

1 חבילת טופו קשה (300 גר')

1 חבילה טופו משי (300 גר')

חבילת עלי פילו (יש להפשיר כשעתיים לפני העבודה)

3 כוסות עלי תרד טריים שטופים

שמן זית 

מלח, פלפל

 

מכניסים את הטופו יחד עם כפית מלח שטוחה ו 6  כפות שמן זית לבלנדר ומעבדים,

כשנוצר מרקם חלק טועמים ומתקנים תיבול.

מוסיפים את עלי התרד (ללא גבעולים) ומערבבים. פורשים בעדינות את כל חבילת דפי הפילו, מורחים את הגבינה על העלה העליון, אוספים 2 עלים ומגלגלים לרולדה.

ממשיכים כך עם כל העלים.

אפשר לגלגל כל רולדה לשבלול אישי, או לגלגל את כולן יחד לשבלול גדול.

משמנים היטב מכל הצדדים ומפזרים שומשום או קצח.

אופים כ-15-20 דקות או עד שמשחים בחום של 190 מעלות.

מגישים חם.

קורס בישול דיגיטלי

מגוון קורסים וסדנאות בישול דיגיטלים זמינים בבית הספר הדיגיטלי

מוזמנים לשתף באהבה

שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
עדי כהן סימן טוב

כמה מילים עלי

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

סדנת בישול דיגיטלית

מגוון קורסים וסדנאות בישול דיגיטלים זמינים בבית הספר הדיגיטלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן