עוגת גבינה פירורים טבעונית

מתכון לעוגת גבינה טבעונית טעימה ומהירה

לבסיס:

250  גרם (שרוול) ביסקוויטים (פתי בר או עוגיות לוטוס) מרוסקים לפירורים דקים

3 כפות שמן זרעי ענבים/קוקוס/קנולה

4-5 כפות חלב צמחי (סויה//שקדים/אגוזים/שיבולת שועל וכו')

 

לקרם הגבינה:

פחית קרם קוקוס 17% שומן לפחות ששהתה במקרר לפחות לילה (400 גר)

1 חבילת טופו משי

1 שקית אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)

1/2  כוס חלב צמחי

1/2 כוס סוכר

מיץ מחצי לימון + גרידה מחצי לימון (אם רוצים עוגה לימונית)

 

להכנה:

הבסיס:

מרסקים את הביסקוויטים ושמים בצד כ-3 כפות מהפירורים לקישוט.

מערבבים את יתרת הפירורים עם השמן ו-4-5 כפות חלב, מעבירים לתבנית עוגה גבוהה, משטחים ומהדקים היטב לתחתית התבנית. אופים כ 5-7 דקות בחום של 180 מעלות  ומצננים היטב לפני הוספת הקרם. (אפשר לוותר על האפיה והבסיס יהיה פחות פריך).

 

קרם גבינה:

פותחים את פחית קרם הקוקוס בזהירות מבלי לטלטל, מסירים את מוצקי הקוקוס מהחלק העליון, ומעבירים לקערת הקצפה עמוקה, יחד עם החלב הצמחי ואינסטנט פודינג.

מתחילם להקציף במהירות נמוכה, ומגבירים למהירות גבוהה עד שהקצפת יציבה.

בכלי נפרד מקציפים את הטופו והסוכר עד לקבלת קרם חלק ומוסיפים אותו בתנועות קיפול עדינות לקצפת.

בשלב זה אפשר להוסיף בעדינות את מיץ הלימון והגרידה אם רוצים עוגה לימונית.

שופכים את הקרם על הבסיס ומיישרים בעזרת לקקן. מכסים למניעת ספיגת ריחות ומקררים במקרר 4 שעות לפחות להתייצבות.

מקשטים ממש לפני ההגשה במעט גרידת לימון או פירורי ביסקוויטים.

צילום: הדר טליוסף

קורס בישול דיגיטלי

מגוון קורסים וסדנאות בישול דיגיטלים זמינים בבית הספר הדיגיטלי

מוזמנים לשתף באהבה

שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
עדי כהן סימן טוב

כמה מילים עלי

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

סדנת בישול דיגיטלית

מגוון קורסים וסדנאות בישול דיגיטלים זמינים בבית הספר הדיגיטלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן