מתכון לעוגת גבינה טבעונית טעימה ומהירה
לבסיס:
250 גרם (שרוול) ביסקוויטים (פתי בר או עוגיות לוטוס) מרוסקים לפירורים דקים
3 כפות שמן זרעי ענבים/קוקוס/קנולה
4-5 כפות חלב צמחי (סויה//שקדים/אגוזים/שיבולת שועל וכו')
לקרם הגבינה:
פחית קרם קוקוס 17% שומן לפחות ששהתה במקרר לפחות לילה (400 גר)
1 חבילת טופו משי
1 שקית אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
1/2 כוס חלב צמחי
1/2 כוס סוכר
מיץ מחצי לימון + גרידה מחצי לימון (אם רוצים עוגה לימונית)
להכנה:
הבסיס:
מרסקים את הביסקוויטים ושמים בצד כ-3 כפות מהפירורים לקישוט.
מערבבים את יתרת הפירורים עם השמן ו-4-5 כפות חלב, מעבירים לתבנית עוגה גבוהה, משטחים ומהדקים היטב לתחתית התבנית. אופים כ 5-7 דקות בחום של 180 מעלות ומצננים היטב לפני הוספת הקרם. (אפשר לוותר על האפיה והבסיס יהיה פחות פריך).
קרם גבינה:
פותחים את פחית קרם הקוקוס בזהירות מבלי לטלטל, מסירים את מוצקי הקוקוס מהחלק העליון, ומעבירים לקערת הקצפה עמוקה, יחד עם החלב הצמחי ואינסטנט פודינג.
מתחילם להקציף במהירות נמוכה, ומגבירים למהירות גבוהה עד שהקצפת יציבה.
בכלי נפרד מקציפים את הטופו והסוכר עד לקבלת קרם חלק ומוסיפים אותו בתנועות קיפול עדינות לקצפת.
בשלב זה אפשר להוסיף בעדינות את מיץ הלימון והגרידה אם רוצים עוגה לימונית.
שופכים את הקרם על הבסיס ומיישרים בעזרת לקקן. מכסים למניעת ספיגת ריחות ומקררים במקרר 4 שעות לפחות להתייצבות.
מקשטים ממש לפני ההגשה במעט גרידת לימון או פירורי ביסקוויטים.
