400 מל' קרם קוקוס 17% שומן לפחות (רצוי של חברת Aroy-D)
1 בצל קצוץ
2 כוסות עלי תרד טרי
3 גבעולי בזיליקום (עלים בלבד)
2 שיני שום
1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
מטגנים קלות את הבצל עד לשקיפות,
מוסיפים את השום לטיגון של כמה שניות, מוסיפים מחצית מכמות השמנת, ואת התבלינים
ומבשלים על אש נמוכה עד שמבעבע.
בנתיים מרסקים במעבד מזון את התרד,
הבזיליקום (עלים בלבד) ואת יתרת השמנת עד לקבלת תערובת חלקה (במידת הצורך אפשר
להוסיף קצת חלב צמחי ללא סוכר או מים כדי לעזור לכל העלים להתרסק).
מוסיפים את תערובת העלים החלקה לרוטב
שעל הכיריים, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול ומסירים מהאש ברגע שחם.
הטיפ של עדי
בכל סדנא אני נשאלת מחדש "מה ההבדל בין קרם קוקוס לחלב קוקוס" אז הנה הסבר קצר וממוקד על מוצרי קוקוס:
1. יש שפע של מוצרים וכל יצרן קורא למוצר שלו בשם שהוא רוצה (מי קוקוס, חלב קוקוס, קרם קוקוס) השם לא רלוונטי אלא אחוזי השומן שמצויינים בטבלת הערכים התזונתיים.
2. קרם זה 17% ומעלה ויכול לשמש לרוטב לפסטה, לקארי, לריזוטו, לקינוחים, לגלידה ועוד.
3. פחות מ 17% זה נחמד לשתיה לשייקים וכו'
4. תעשיית הקוקוס היא תעשיה מאד אכזרית, בכל מזרח אסיה חוטפים גורי קופים מהג'ונגל ומאלצים אותם במכות לטפס לראש העצים ולקטוף קוקוסים, הם קשורים בצוואר בשלשלאות ברזל כל חייהם.
יש חברות שמצהירות שלא משתמשות בקטיף קופים, בארץ למיטב ידיעתי יש 2 בלבד: Aroy D ו Taste of asia.
Aroy D גם ללא חומר משמר ויש להם גדלים שונים מ 150 גר' ועד 1 ליטר.
כיף לשמוע. תודה