קציצות קישואים ואורז

15 דקות הכנה + 30 דקות אפיה

עם הילדים

ללא גלוטן

עד 5 רכיבים

קציצות עסיסיות בזכות הקישואים והבצל, מרעננות בזכות עשבי התיבול ומשביעות בזכות האורז. אפשר להחליף את עשבי התיבול באחרים למשל כוסברה או בזיליקום ולקבל קציצות בסגנון קצת אחר.

המצרכים 

4 קישואים בינוניים

1 בצל גדול

1/2 1 כוס אורז מבושל

1/2 כוס  שמיר קצוץ

1/2 כוס  סלרי קצוץ

1 כפית מלח

מיץ מחצי לימון

 

 

אופן ההכנה

מרסקים הכל בבלנדר עד לקבלת מרקם רך ודביק מספיק ליצירת קציצות

אם הקציצה מתפרקת להוסיף 2-3 כפות קמח חומוס או עדשים או אורז

 

לטיגון חצי עמוק:

מחממים שמן בגובה 2-3 סמ’ (או עובי של שתי אצבעות)

יוצרים קציצות בינוניות משטחים מעט, מחליקים בעדינות אל תוך השמן החם, מטגנים כמה דקות מכל צד עד להשחמה, מסירים ומעבירים לניר סופג.

 

אפיה:

יוצרים קציצות שמנמנות (אם הן דקות הן מתייבשות), מניחים בתבנית על נייר סופג, משמנים היטב מכלמעלה ומהצדדים. אופים ב 180 מעלות כ 20-30 דקות עד שמתייצבות ומשחימות, כדי שיהיו עסיסיות הן צריכות להיות פריכות מבחוץ ו מעט רטובות מבפנים, מגישים מיד, או שמעבירים לקופסא אטומה כשהן עדיין חמות (כדי שהלחות תשמר).

 

אפשר להגיש אותן עם יוגורט סויה מתובל בלימון, מלח ובצל ירוק, שמיר או נענע.

בתיאבון

הטיפ של עדי

כשאני מכינה קציצות או לביבות, אני תמיד מטגנת קציצה אחת לפני. מצננת מעט וטועמת, כך אני יכולה לבדוק שהקציצה יציבה ולא מתפרקת ושכל הטעמים בדיוק כפי שרציתי. הרבה פעמים אחרי הטיגון הראשון אני מוסיפה מלח או קמח ואז ממשיכה לטגן או לאפות את שאר התערובת.

כך אני יכולה להיות בטוחה שהן יצאו מושלמות.

אם אתם אופים את הקציצות, שימו לב לשמן אותן ולאפות רק עד שמתייצבות אחרת הן מתייבשות.

מוזמנים לשתף באהבה

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

כמה מילים עלי

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
X
דילוג לתוכן