שווארמה טבעונית עם נתחי סויה, בצל ופטריות

שעון

15 דקות הכנה + 30 דקות בישול

ילד

עם הילדים

גלוטן

ללא גלוטן

5

עד 5 רכיבים

לאחרונה יצא לי להתנסות בסיר מיוחד שעובד על טכניקה של בישול על אדים, הסיר עצמו, בעל תחתית כפולה, בעצם מבשל את האוכל על אמבט מים בטמפרטורה של לא יותר מ 100 מעלות ומאפשר למזון לשמור על כל הויטמינים והמינרלים ולהתבשל במינימום שימוש בשמן.
במתכון הזה השתמשתי בסיר שעובד על טכניקה מיוחדת זו, כמובן שכל סיר יעבוד כאן.

המצרכים:

כ 50 גר' נתחי סויה יבשים

כ-300 גר' פטריות מסוגים שונים (בערך סלסלה וחצי)

1 בצל גדול פרוס דק

1 כף פפריקה מתוקה או מעושנת

1 כף תערובת תיבול לשווארמה

1 כף רוטב סויה או יותר

1 כפית כמון

מעט שמן לטיגון

מעט מים

משרים את נתחי הסויה מראש בהרבה מים כ 30 דקות, מסננים, שוטפים היטב ווסוחטים מעט.

פורסים בצל ופטריות לגפרורים, משמנים סיר או מחבת חמה ומטגנים בהקפצה את נתחי הסויה מס' דקות עד שמשחימים, מוסיפים את הפטריות והבצל, וממשיכים להקפיץ עד שהבצל רך, מתבלים וטועמים, במידת הצורך מוסיפים מלח או תבלינים.

אם השווארמה יבשה מידי מוסיפים מעט מים.

מגישים מיד בפיתה או בטורטיה, עם טחינה, פטרוזיליה קצוצה וסלט עגבניות.

 

עוד פרטים על הסיר המיוחד:

מדובר בסיר כפול (לא כמו של קוסקוס) שמאפשר לבשל אוכל על אדים עם מעט מאד מים וללא שומן. פשוט מוזגים מים לתחתית הכפולה הנשלטת ע"י שסתום, מניחים את כל הירקות והקטניות שרוצים בסיר, עם עשבי תיבול ותבלינים שאוהבים, טיפ טיפה מים ונתנים לסיר לעשות את שלו.
הסיר מיוצר באיטליה ומיובא בבלעדיות ובאהבה ע"י ניקולאי שחיפש פתרון לבישול ארוחות בריאות לאמא שלו.
ניקולאי מייבא כמויות קטנות ומגיע לבית הלקוח עם הסיר ומסביר כיצד להשתמש בסיר. 

ממש כיף לראות איך הוא מסביר ומדגים וממש עושה את זה מתוך תחושת שליחות של קידום בישול בריא.

לאחר שהתנסתי, שוחחתי עם ניקולאי וסיכמתי איתו שכל מי שירכוש ממנו סיר ויגיד שהגיע דרכי, יקבל הנחה של 100 שח מהמחיר (אני לא מקבלת תשלום או אחוזים !)
אז מוזמנים להכנס להציץ בדף ובאתר של החברה המצורפים למטה וכשאתם מזמינים, תזכירו לניקולאי שהגעתם דרכי ושמגיעה לכם הנחה.



תיהנו



Mikola-טבעיות, טעם ובריאות

 

מוזמנים לשתף באהבה

עדי כהן סימן טוב

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן