עוגת שמרים שוקולד2

עוגת שמרים שוקולד טבעונית מהממת

שעון

30 דקות הכנה+90 דקות תפיחה + 40 דקות אפיה

ילד

עם הילדים

רשימה 5

עד 8 רכיבים

אין כמו ריח של עוגת שמרים ביתית שעוטף את הבית ומזכיר לנו את הילדות.
וברגע שתכירו את המתכון לא תפסיקו להכין אותה.
את העוגה הזו אפשר לגוון עם תוספות וממרחים שונים ולהכין מגוון אינסופי של טעמים

תיהנו

המצרכים :

לתבנית אינגליש קייק או לחם

 

יבשים

350 גר' קמח כוסמין לבן

10 גר' שמרים יבשים

40 גר' סוכר חום

5 גר' מלח

 

רטובים

100 מל' קרם קוקוס או גביע (125 גר') יוגורט סויה

40 מל' חלב סויה או מים קרים

50 גר' נטורינה או חמאה טבעונית חתוכה לקוביות קטנות

 

 

מלית ותוספות

ממרח שוקולד/ סוכר וקינמון/ סוכר וקקאו/ממרח לוטוס או כל ממרח שתבחרו

 

ציפוי 

1/4 כוס סוכר+1/4 כוס מים רותחים

 

איך מכינים:

 

בקערה גדולה מניחים את כל המצרכים היבשים מלבד המלח

מוסיפים את המצרכים הרטובים ומערבבים מעט.

מוסיפים את המלח ולשים 10 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש.

מכסים את הקערה בצלחת או ניילון נצמד ומעליו מגבת נקיה ומניחים בצד להתפחה ראשונה 1/2 שעה.

לאחר ההתפחה הראשונה מעבירים למקרר לשעה נוספת.

בנתיים מחממים תנור ל-170 מעלות

לאחר שעה, מוציאים את הבצק מהמקרר ומעבירים למשטח עבודה משומן קלות (זה יעזור לכם לרדד דק).

מרדדים לבצק דק עד כמה שניתן.

מורחים על כל הבצק את המלית שבחרנו ומקפלים את החלק הקרוב אלינו עד החצי ואת החלק הרחוק מעליו כמו מעטפה – קיבלנו בצק ב 3 שכבות.

מהדקים מכל הצדדים ומרדדים שוב לבצק דק, לא נורא אם הממרח בורח לכם מהצדדים, תוכלו לאסוף אותו בשלב הבא..

מרדדים עד קבלת מלבן רחב ודק, מורחים מעל שכבה נוספת של המלית ומגלגלים לרולדה.

בשלב הזה אפשר להעביר את הרולדה לתבנית אינגליש קייק כפי שהיא או  לחתוך אותה במרכז לאורך, ולפתל את שני החלקים הפתוחים כמו בורג עם החלק הפתוח כלפי מעלה- תקבלו עוגה פתוחה וארוכה.

בשלב זה החזיקו בשני הקצוות וכווצו אותן אחת כלפי השניה (כמו כשסוגרים דלתות הזזה) והעבירו לתוך התבנית.

אופים בחום של 170 מעלות כ 40 דקות.

 

לציפוי:

מוציאים את העוגה מהתנור מערבבים סוכר עם מים רותחים ומערבבים היטב עד שהסוכר נמס (אפשר גם במיקרו או בסיר) מברישים את העוגה בעודה חמה.

ומניחים להצטנן לחלוטין.

 

הערות חשובות:

  1. אפשר להחליף את הקמח: אם משתמשים בקמח מלא יש להפחית כ 50 גר' מהכמות.
  2. את קרם הקוקוס שמוסיף רכות ועסיסיות לבצק, אפשר להחליף בשמנת מתוקה צמחית או יוגורט או רסק תפוחים – התוצאות יהיה מעט שונות.
  3. במקום הנטורינה אפשר להשתמש בשמן באותה כמות.
  4. אפשר להכין את העוגה הזו בצורות שונות, הכי פשוט זה לגלגל לרולדה אבל אם אתם אמיצים, נסו את צורת הבורג – היא הרבה יותר מרשימה.
  5. אפשר לאפות את העוגה גם בתבנית גדולה יותר אבל קחו בחשבון שהיא תתפח הצידה, תבנית אינגליש קייק תאפשר לה לתפוח כלפי מעלה לעוגה גבוהה ומרשימה.
  6. אם בחרתם להשתמש למלית בסוכר וקינמון או סוכר וקקאו, מרחו את הבצק בשמן ואז פזרו את הסוכר והקינמון כדי שידבקו לבצק ולא ישפכו החוצה.
  7. בכלל אפשר לגוון את העוגה הזו עם מילויים, תוספות וגלגולים – היו יצירתיים.
עוגת שמרים שוקולד

מוזמנים לשתף באהבה

עדי כהן סימן טוב

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן