טעמיה

פלאפל פול – טעמייה

שעון

24 שעות השריה+10 דקות הכנה + 30 דקות אפיה

גלוטן

לא גלוטן

סבתא שלי, שהייתה בשלנית מדהימה וממנה למדתי לאהוב את המטבח, הייתה גם מספרת סיפורים בחסד שכל הזמן סיפרה לנו על הילדות והנעורים שלה, סיפורים שנשמעו לנו כאילו מעולם אחר, עם גינונים ומנהגים שלא הכרנו. בין השאר סיפרה תמיד על מוכר הפלאפל שהיה מסתובב בשכונה עם עגלה והפלאפל שלו היה גדול, ירוק, וטעים במיוחד והיא תמיד סיפרה זאת עם מן חיוך על השפתיים כאילו היא טועמת את הפלאפל ההוא.... הפלאפל שסבתה שלי זכרה מהילדות נקרא טעמייה ועשוי מפול ולא מחומוס - אז לכבוד סבתא החלטתי לנסות סוף סוף להכין פלאפל פול בגרסה בריאה - אפוי ולא מטוגן. להפתעתי כבר בפעם הראשונה יצא פלאפל מעולה וסופר טעים ובריא.
שימו לב להערות והטיפים בסוף.
בתיאבון.

המצרכים:

3 כוסות פול ירוק יבש אחרי השרייה של 24 שעות
1 בצל – מקולף וחתוך לרבעים
1 תפוח אדמה – מקולף וחתוך לרבעים
2 גבעולי סלרי כולל העלים חתוכים למקלות קצרים
חצי צרור כוסברה/ פטרוזיליה – ללא גבעולים
1.5 כפית מלח
2 כפות טחינה גולמית
 
 

חותכים את הירקות והעלים לרבעים, מסננים היטב את הפול, מניחים את כל המצרכים במעבד מזון ומרסקים בפולסים עד לקבלת תערובת פירורית דביקה שאפשר לכדרר לקציצה.

שימו לב לא לטחון יותר מידי אחרת נקבל תערובת רכה ונוזלית מידי!

יוצרים קציצות עגולות, מניחים בתבנית על נייר אפיה משומן, מועכים אותן טיפה, משמנים בעזרת מברשת ואופים עד שמשחימים – כ 20 דקות בתנור מחומם מראש ב 180 מעלות.

 
 
הערות חשובות
  1. שימו לב לטחון ממש כמה שניות ובפולסים, כדי לא להגיע למרקם נוזלי ורך מידי.
  2. אם הגעתם לתערובת רכה ונוזלית שלא מתגבשת הוסיפו בהדרגה קמח עדשים או פרורי לחם, כל פעם 2 כפות ולערבב עם כף עד שהעיסה מסמיכה וניתן לכדרר לקציצות.
  3. אם הגעתם לתערובת פירורית רטובה מידי שלא מתגבשת לכדור, סימן שהיו הרבה נוזלים בירקות ובפול, אפשר להניח את התערובת במסננת ולתת לה להגיר נוזלים או להוסיף קמח עדשים /פרורי לחם כמו בסעיף הקודם.
  4. את הפלאפל אנחנו אופים, האפיה מייבשת אותו ולכן יש לשמן היטב את נייר האפיה ואת הפלאפלים עצמם.
  5. אם לא אוכלים מיד, יש להעביר את הפלאפלים בעודם חמים לקופסה סגורה כדי לשמר את הלחות שבהם ולמנוע התייבשות

הטיפ של עדי

  • מומלץ לטעום את העיסה לפני שמכדררים לקציצות ולוודא שהן טעימות, קחו בחשבון שלאחר האפיה הן יהיו מלוחות פחות לכן אם המליחות גבולית הוסיפו עוד טיפה מלח.
טעמיה2

מוזמנים לשתף באהבה

עדי כהן סימן טוב

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן