קציצות ירק משגעות

שעון

30 דקות הכנה

ילד

עם הילדים

גלוטן

ללא גלוטן

בעונה, כשיש חוביזה, זה כיף לצאת לטבע, לקטוף עלים טריים ולהפוך אותם לקציצות רכות ועסיסיות, המתכון הזה הולך טוב גם עם עלים אחרים: נסו להשתמש בתרד או מנגולד ותקבלו קציצות נהדרות. זו מנת קציצות דלות שומן וקלוריות ללא גלוטן עם שפע חלבון וסיבים תזונתיים מן הצומח.

המצרכים 

3 כוסות דחוסות של עלי חוביזה או תרד צעירים, ללא גבעולים

1/2 כוס קמח עדשים כתומות

1/2 כוס קמח חומוס

1 בצל גדול

1 קישוא בינוני

1/3 צרור פטרוזיליה (אפשר גם עלים אחרים שאוהבים)

חופן עלי נענע (עלים בלבד ללא גבעולים) – אופציה

מלח לפי הטעם (בערך כפית שטוחה)

לעבודה:

שוטפים היטב את העלים, מניחים במעבד מזון יחד עם הירקות ועשבי התיבול, ומרסקים.

אני אוהבת שהתערובת לא חלקה לגמרי וואפשר להרגיש את הרכיבים השונים.

מוסיפים את הקמחים ומערבבים יחד עד לקבלת תערובת אחידה.

מטגנים או אופים:

אופים:

יוצרים קציצות בינוניות ושמנמנות מניחים על נייר אפיה משומן מעט ומשמנים בעזרת מברשת את החלק העליון והצדדים של כל קציצה. אופים כ 20 דקות מצד אחד בחום של 180 מעלות, והופכים לעוד כ- 7 דקות בצד השני.

לא לאפות יותר מידי אחרת הן יתייבשו!

מטגנים:

מחממים מחבת עם תחתית עבה עם שמן, בעזרת כף אוספים מהתערובת ומניחים במחבת החמה, יוצרים קציצה עבה, מטגנים מס’ דקות וכשמשחימה הופכים לטיגון נוסף בצד השני.

מעבירים לצלחת עם נייר סופג.

אני מטגנת קציצה אחת, מסירה מהאש מצננת מעט, טועמת בודקת שהתיבול מספיק והקציצה לא מתפרקת ואז מטגנת או אופה את השאר.

שימו לב:

כמות הנוזלים בירקות משתנה מירק לירק ולכן במידה והקציצה רכה או נוזלית מידי ומתפרקת אפשר להוסיף עוד קמח בהתאם לצורך.

אפשר להגיש חם או בטמפרטורת החדר, עם טחינה טובה וסלט או בכריך.

בתיאבון

הטיפ של עדי

כשאני מכינה קציצות או לביבות, אני תמיד מטגנת קציצה אחת לפני. מצננת מעט וטועמת, כך אני יכולה לבדוק שהקציצה יציבה ולא מתפרקת ושכל הטעמים בדיוק כפי שרציתי. הרבה פעמים אחרי הטיגון הראשון אני מוסיפה מלח או קמח ואז ממשיכה לטגן או לאפות את שאר התערובת.

כך אני יכולה להיות בטוחה שהן יצאו מושלמות.

אם אתם אופים את הקציצות, שימו לב לשמן אותן ולאפות רק עד שמתייצבות אחרת הן מתייבשות.

מוזמנים לשתף באהבה

עדי כהן סימן טוב

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן