מפרום חציל טחון מן הצומח

מפרום חצילים במלית טחון מן הצומח

שעון

15 דקות הכנה + 30 דקות בישול

ילד

עם הילדים

גלוטן

ללא גלוטן

רשימה 5 רכיבים

עד 10 רכיבים

הידעתם שאפשר להכין מפרום ממש בקלות בלי טיגונים ולכלוכים?
אם תעקבו אחר המתכון הזה, תקבלו סיר משגע, ריחני ומגרה עם מפרום חצילים עשיר וסופר טעים. ללא טיגונים, שמן ועבודה מיותרת.
למנה הזו יש צורך בסיר רחב עד כמה שניתן שיכיל את כל המפרומים בנוחות, בלי שיתכווצ'צ'ו.
 
המצרכים:

 

3 חצילים בינוניים ויפים

 

למלית:

500 גר' טחון מן הצומח מוכן לבישול (אני השתמשתי בטחון הקסם המצויין של "מחוברים לחיים-vegan power"

1בצל קצוץ

1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה

1/2 כפית מלח

1 כפית תבלין בהרת

לרוטב :

400 גר' עגבניות מרוסקות

1 בצל,

2-3 שיני שום

2 כפות רסק עגבניות,

1 כפית פפריקה מתוקה, 1 כפית כמון

1/4 כפית סוכר (רק  אם הרוטב חמוץ).

חופן כוסברה קצוצה.

1/2 כפית מלח

1 כוס מים

פורסים חציל לעיגולים:  כל פעם שתי פרוסות מחוברות בקצה, כך שנוצר כיס פתוח.

מערבבים יחד את כל חומרי המלית, לוקחים חופן מלית וממלאים בין שתי פרוסות החציל ומהדקים מכל הכיוונים.

בסיר רחב מאד מטגנים בצל עד לשקיפות, מוסיפים את השום לחצי דקה טיגון (זהירות שלא ישרף), מוסיפים את התבלינים ומערבבים, מוסיפים עגבניות, רסק עגבניות מחצית הכוסברה ומים.

מבשלים את הרוטב כ 5 דקות עד לרתיחה ומוסיפים את החצילים הממולאים לרוטב, מניחים אותם אחד על יד השני בסיר.

מבשלים על אש נמוכה-בינונית כ -30 -20 דקות עד שהחצילים רכים.

לפני ההגשה מפזרים את יתרת הכוסברה.

מגישים עם אורז, קוסקוס או פירה ונהנים

מוזמנים להכין ולתייג אותי באינסטגרם או בפייסבוק – אני תמיד שמחה לראות את מה שאתם מכינים ואשמח לשתף:

www.instagram.com/happyvegan.co.il 

www.facebook.com/bishultivoni

מפרום חציל טחון מן הצומח

מוזמנים לשתף באהבה

עדי כהן סימן טוב

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן