החלטתי לנסות להכין פלאפל בגרסה משודרגת: אפוי, בריא וקצת יותר מעניין מהפלאפל שקונים ברחוב.
להפתעתי כבר בנסיון הראשון יצא פלאפל מעולה וסופר טעים ובריא (למרות שהוא אפוי).
שימו לב להערות והטיפים בסוף.
בתיאבון.
המצרכים:
3 כוסות גרגרי חומוס יבש אחרי השרייה של 24 שעות
1 בצל – מקולף וחתוך לרבעים
1 תפוח אדמה – מקולף וחתוך לרבעים
2 גבעולי סלרי כולל העלים חתוכים למקלות קצרים
חצי צרור כוסברה/ פטרוזיליה – ללא גבעולים
1.5 כפית מלח
2 כפות טחינה גולמית
חותכים את הירקות והעלים לרבעים, מסננים היטב את החומוס, מניחים את כל המצרכים במעבד מזון ומרסקים בפולסים עד לקבלת תערובת פירורית דביקה שאפשר לכדרר לקציצה.
שימו לב לא לטחון יותר מידי אחרת נקבל תערובת רכה ונוזלית מידי!
יוצרים קציצות עגולות, מניחים בתבנית על נייר אפיה משומן, משמנים בעזרת מברשת או שפריצר שמן ואופים עד שמשחימים – כ 20 דקות בתנור מחומם מראש ב 180 מעלות.
מגישים מיד.
הערות חשובות
- שימו לב לטחון ממש כמה שניות ובפולסים, כדי לא להגיע למרקם נוזלי ורך מידי.
- אם הגעתם לתערובת רכה ונוזלית שלא מתגבשת הוסיפו בהדרגה קמח עדשים או פרורי לחם, כל פעם 2 כפות ולערבב עם כף עד שהעיסה מסמיכה וניתן לכדרר לקציצות.
- אם הגעתם לתערובת פירורית רטובה מידי שלא מתגבשת לכדור, סימן שהיו הרבה נוזלים בירקות, אפשר להניח את התערובת במסננת ולתת לה להגיר נוזלים או להוסיף קמח עדשים /פרורי לחם כמו בסעיף הקודם.
- את הפלאפל אנחנו אופים, האפיה מייבשת אותו ולכן יש לשמן היטב את נייר האפיה ואת הפלאפלים עצמם.
- אם לא אוכלים מיד, יש להעביר את הפלאפלים בעודם חמים לקופסה סגורה כדי לשמר את הלחות שבהם ולמנוע התייבשות
הטיפ של עדי
- מומלץ לטעום את העיסה לפני שמכדררים לקציצות ולוודא שהן טעימות, קחו בחשבון שלאחר האפיה הן יהיו מלוחות פחות לכן אם המליחות גבולית הוסיפו עוד טיפה מלח.