לפעמים אנחנו פשוט מתגעגעים לילדות ורוצים לאכול משהו פשוט מנחם וטעים, הנה מתכון לפסטה עם קציצות ברוטב אדום, כמו של פעם, בגרסה בריאה וטעימה. זו מנה טבעונית מנצחת, השילוב של אורז ושעועית בקציצות מספק לנו חלבון מלא והרבה סיבים תזונתיים.
המצרכים
לקציצות:
1 סלסלת פטריות (שמפיניון, פורטובלו, יער)
1 בצל בינוני
1 כוס שעועית לבנה מבושלת
1 כוס אורז עגול מבושל
2-3 כפות רוטב סויה
1 כף תערובת תבלינים לקציצות (ראס אל חנות/בהרט)
1/2-1 כוס פירורי לחם/ קמח חומוס (בהתאם לצורך)
מטגנים את הפטריות ובצל 2-3 דקות טיגון עד שמשחימים.
מרסקים במעבד מזון את השעועית, האורז, הפטריות, הבצל והתבלינים.
מרסקים עד לקבלת עיסה דביקה, לא חלקה מידי, אנחנו רוצים להרגיש את הרכיבים שלה כשנוגסים בקציצה. מוסיפים בהדרגה את פירורי הלחם או הקמח עד לקבלת עיסה מתגבשת לקציצה רכה..
יוצרים קציצות עגולות ומניחים בתבנית על נייר אפיה משומן, משמנים בנדיבות באמצעות מברשת מכל הצדדים ואופים בחום של 180 מעלות כ-20-30 דקות, בודקים שהקציצות יציבות, מוציאים מהתנור ונותנים להן להתקרר ולהתייצב.
הטיפ של עדי
כשאני מכינה קציצות או לביבות, אני תמיד מטגנת קציצה אחת לפני. מצננת מעט וטועמת, כך אני יכולה לבדוק שהקציצה יציבה ולא מתפרקת ושכל הטעמים בדיוק כפי שרציתי. הרבה פעמים אחרי הטיגון הראשון אני מוסיפה מלח או קמח ואז ממשיכה לטגן או לאפות את שאר התערובת.
כך אני יכולה להיות בטוחה שהן יצאו מושלמות.
אם אתם אופים את הקציצות, שימו לב לשמן אותן ולאפות רק עד שמתייצבות אחרת הן מתייבשות.