פסטה מיט(לס) בולס ברוטב עגבניות ובזיליקום

שעון

30 דקות הכנה + 30 דקות אפיה

ילד

עם הילדים

לפעמים אנחנו פשוט מתגעגעים לילדות ורוצים לאכול משהו פשוט מנחם וטעים, הנה מתכון לפסטה עם קציצות ברוטב אדום, כמו של פעם, בגרסה בריאה וטעימה. זו מנה טבעונית מנצחת, השילוב של אורז ושעועית בקציצות מספק לנו חלבון מלא והרבה סיבים תזונתיים.

המצרכים 

לקציצות:

1 סלסלת פטריות (שמפיניון, פורטובלו, יער)

1 בצל בינוני 

1 כוס שעועית לבנה מבושלת

1 כוס אורז עגול מבושל

2-3 כפות רוטב סויה

1 כף תערובת תבלינים לקציצות (ראס אל חנות/בהרט) 

1/2-1 כוס פירורי לחם/ קמח חומוס (בהתאם לצורך)

 
לרוטב:
1 בצל קצוץ
8 עגבניות גדולות בשלות
4 כפות רסק עגבניות
3 שיני שום
שמן זית
עלים מ 3 גבעולי בזיליקום (עלים בלבד)
מלח, פלפל, בהתאם לצורך
קורט סוכר (במידה והרוטב חמוץ)
כ 3 כוסות מים
 
 
מכינים את הקציצות:

מטגנים את הפטריות ובצל 2-3 דקות טיגון עד שמשחימים.

מרסקים במעבד מזון את השעועית, האורז, הפטריות, הבצל והתבלינים.

מרסקים עד לקבלת עיסה דביקה, לא חלקה מידי, אנחנו רוצים להרגיש את הרכיבים שלה כשנוגסים בקציצה. מוסיפים בהדרגה את פירורי הלחם או הקמח עד לקבלת עיסה מתגבשת לקציצה רכה..

יוצרים קציצות עגולות ומניחים בתבנית  על נייר אפיה משומן, משמנים בנדיבות באמצעות מברשת מכל הצדדים ואופים בחום של 180 מעלות כ-20-30 דקות, בודקים שהקציצות יציבות, מוציאים מהתנור ונותנים להן להתקרר ולהתייצב.  

 
 
בנתיים מכינים את הרוטב:
קוצצים את הבצל, העגבניות, השום והבזיליקום ושמים כל אחד בנפרד.
משמנים מחבת עמוקה בשמן זית, ומטגנים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את השום לטיגון של מס' שניות ואז את העגבניות, מערבבים ונותנים לעגבניות להגיר נוזלים.
מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים ואז מוסיפים את המים בהדרגה עד שנוצר רוטב דליל.
מוסיפים מעט מלח ופלפל ואת עלי הבזיליקום הקצוצים.
מכסים את המחבת במכסה ומנמיכים את האש.
מבשלים כ 15 דקות עד שהרוטב מצטמצם, שימו לב שלא ישרף.
אם הוא עדיין דליל מידי אפשר להסיר את המכסה ולתת לו להתבשל עוד מעט על להבה נמוכה.
טועמים ומתקנים תיבול, במידה והרוטב חמצמץ מוסיפים רבע כפית סוכר וטועמים שוב.
 
 
להרכבת המנה:
מבשלים פסטה ארוכה לפי הוראות היצרן.
מסננים ומחזירים לסיר.
מכניסים את הקציצות היבשות לסיר הרוטב ומצפים אותן בעדינות ברוטב.
מוזגים מהרוטב המוכן אל סיר הפסטה בהדרגה עד שהרוטב מכסה את הפסטה.
מערבבים בעדינות רבה.
מעבירים את הפסטה עם הרוטב לצלחת הגשה כללית או אישית.
מוסיפים את הקציצות עם יתרת הרוטב ומניחים מעל הפסטה.
 
בתיאבון

הטיפ של עדי

כשאני מכינה קציצות או לביבות, אני תמיד מטגנת קציצה אחת לפני. מצננת מעט וטועמת, כך אני יכולה לבדוק שהקציצה יציבה ולא מתפרקת ושכל הטעמים בדיוק כפי שרציתי. הרבה פעמים אחרי הטיגון הראשון אני מוסיפה מלח או קמח ואז ממשיכה לטגן או לאפות את שאר התערובת.

כך אני יכולה להיות בטוחה שהן יצאו מושלמות.

אם אתם אופים את הקציצות, שימו לב לשמן אותן ולאפות רק עד שמתייצבות אחרת הן מתייבשות.

מוזמנים לשתף באהבה

עדי כהן סימן טוב

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן