זו מנה פשוטה וכיפית של תפוחי אדמה מבושלים ברוטב עגבניות ותבלינים שמשדרגת ומגוונת כל ארוחה
המצרכים:
6 תפוחי אדמה בינוניים ויפים, קלופים וחתוכים ל 6-8.
לרוטב :
400 גר' עגבניות מרוסקות
1 בצל קצוץ,
2-3 שיני שום כתושות
2 כפות רסק עגבניות,
1 כפית פפריקה מתוקה, 1 כפית כמון
1/4 כפית סוכר (רק אם הרוטב חמוץ).
1/2 כפית מלח
1 כוס מים
לקישוט: מעט פטרוזיליה קצוצה.
בסיר רחב מטגנים בצל עד לשקיפות, מוסיפים את השום לכמה שניות טיגון (זהירות שלא ישרף), מוסיפים את תפוחי האדמה ומים עד לחצי הגובה ומכסים את הסיר במכסה.
מבשלים על אש נמוכה-בינונית כ 15-20 דקות עד שתפוחי האדמה רכים כמעט לחלוטין.
מוסיפים את התבלינים, עגבניות, רסק עגבניות ומים אם צריך.
מערבבים בעדינות וממשיכים לבשל עוד כ 5-7 דקות עד שתפוחי האדמה רכים לגמרי.
טועמים ומתקנים תיבול.
לפני ההגשה אפשר לפזר מעט פטרוזיליה קצוצה.
מוזמנים להכין ולתייג אותי באינסטגרם או בפייסבוק – אני תמיד שמחה לראות את מה שאתם מכינים ואשמח לשתף: