מנת אורז סיני מוקפץ עם ירקות ותבלינים סיניים היא חגיגה של טעמים וצבעים. האורז הלבן העדין משתלב בצורה מושלמת עם חתיכות פריכות של גזר, פלפלים, אפונה תירס וקישואים, המקבלים טעם עשיר מתיבול סיני מסורתי של סויה, ג'ינג'ר ושום.
כל ביס מביא עמו את הניחוחות והטעמים האותנטיים של המטבח הסיני, ויוצר חוויה קולינרית מענגת ובלתי נשכחת.
בתיאבון!
המצרכים
1 כוס אורז יסמין/בסמטי
2 כפות שמן
1.5 כוסות מים רותחים
מעט מלח
4 כפות שמן
2 שיני שום קצוצות דק
2 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורר
1/2 כוס גרעיני תירס
1/2 כוס אפונה
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
1 גזר קלוף חתוך לקוביות קטנות
1 קישוא קטן חתוך לקוביות קטנות
2-3 כפות רוטב סויה בהירה
2-3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
מלח
פלפל
איך מכינים:
מכינים את האורז:
משמנים סיר ב 1-2 כפות שמן,
שוטפים ומסננים היטב את האורז ומוסיפים לסיר מטגנים תוך ערבוב כדקה.
מוסיפים קורט מלח ומערבבים שוב.
מוסיפים מים רותחים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 15-18 דק'.
מקררים היטב.
למנה:
מוזגים שמן לווק או מחבת גדולה מאוד ומדליקים להבה.
כשהוא חם, מוסיפים: שום, ג'ינג'ר ואת כל הירקות מלבד החלק הירוק של הבצל,
ממליחים ומפלפלים לפי הטעם ומטגנים תוך כדי ערבוב כשתי דקות.
מוסיפים את הסויה ומערבבים.
מוסיפים את האורז הקר ומערבבים הכל יחד כדקה.
מוסיפים את הבצל הירוק, מערבבים וטועמים.
במידת הצורך מוסיפים עוד מעט רוטב סויה לפי הטעם.
שימו לב: הירקות צריכים להיות טריים וקריספים ולא מבושלים מידי.