לביבות תפוחי אדמה ממולאות

לביבות תפוחי אדמה טבעוניות אפויות ללא גלוטן ממולאות עדשים ופטריות

שעון

30 דקות הכנה + 30 דקות אפיה

ילד

עם הילדים

גלוטן

ללא גלוטן

רשימה 5 רכיבים

עד 8 רכיבים

אני אוהבת מאד את הלביבות האלו. הן רכות כמו עננים וממולאות בכל טוב.
אפשר לאכול אותן חמות במנה ראשונה או עיקרית עם סלט וזו ארוחה מושלמת.
אפשר גם לקחת אותן לטיול או פיקניק ולאכול בטמפרטורת החדר והן נפלאות.
חוץ מזה שהן אפויות וללא גלוטן כך שמתאימות לכולם.
תנסו - לא תצטערו.

מה צריך:

למלית:

1 בצל גדול קצוץ לקוביות קטנות

2 כוסות עדשים ירוקות מבושלות                       

1 סלסלה פטריות קצוצות

1 כפית שטוחה תבלין בהרט/ראס אל חנות

מלח, פלפל לפי הטעם

 

למעטפת:

2 קילו תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם

כ- 1 כוס קמח חומוס/עדשים/אפונה

2 כפות שמן זית

מלח לפי הטעם

 

איך מכינים:

במחבת עמוקה, מטגנים את הבצל מעט, מוסיפים את הפטריות לטיגון נוסף עד שהן צלויות, מוסיפים את העדשים המבושלות וממשיכים להקפיץ יחד עד שמתקבלת תערובת צלויה ושחומה, מתבלים וטועמים.

בעזרת מועך פירה או בלנדר מוט, מועכים מעט לקבלת תערובת גסה ומעט דביקה. שימו לב שחשוב לא לרסק לגמרי אלה ממש טיפה.

 

מקלפים את תפוחי האדמה ומרסקים לפירה. מוסיפים כ- 3/4 כפית מלח, שמן זית ואת הקמח בהדרגה, (כדאי לפזר את הקמח בעזרת מסננת כדי למנוע גושים) מערבבים בעדינות עד ליצירת פירה חלק וסמיך שאפשר לכדרר לכדורים. מקררים.

יוצרים כדורי פירה, יוצרים בהם חור ומכניסים מלית.

סוגרים את הכדור ומשטחים בעדינות.

מניחים בתבנית על נייר אפיה משומן, משמנים מכל הצדדים ואופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה עד שמזהיבות ומתייצבות

.

שימו לב:

  1. חשוב לא לרסק את המלית לגמרי אלה ממש טיפה.
  2. השתדלו לשטח את הלביבות ממש מעט – אנחנו רוצים לביבות שמנמנות אחרת הן יתייבשו.
לביבות תפוחי אדמה ממולאות2

מוזמנים לשתף באהבה

עדי כהן סימן טוב

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן