פאי תפוחים2

טארט תפוחים וקרם שקדים

שעון

40 דקות הכנה+ 40 דק' אפיה

ילד

עם הילדים

דמיינו לכם ביס מבצק פריך וזהוב, שכבת קרם שקדים עשיר ומתוק שממלא את הפה, ותפוחים מקורמלים רכים עם נגיעות של קינמון שמוסיפים טוויסט מושלם של מתיקות וחמיצות. הפאי הזה הוא הקינוח המושלם לאירוח או לפינוק אישי – חגיגי, נמס בפה וממלא את הבית בניחוחות משכרים של תפוחים אפויים.

המצרכים 

לבצק הפריך:

410 גר' קמח כוסמין לבן ( 3 כוסות מידה פחות כף)

70 גר' אבקת סוכר (חצי כוס+כף)

180 גר' נטורינה או חמאה טבעונית חתוכה לקוביות 

75 גר' מים קרים (⅓ כוס)

2.5 גר' מלח (½ כפית)

1/2 כפית חומץ 

 

לקרם שקדים:

250 גר' (2.5 כוסות) שקדים טחונים (קמח  שקדים)

120 גר' רסק תפוחים (1/2 כוס)

110 מל' קרם קוקוס (1/2 כוס)

20 גרם (2 כפות) קורנפלור

50 גר' אבקת סוכר (1/4 כוס)

2 כפיות תמצית וניל

 

לתפוחים מקורמלים:

6 תפוחים חתוכים לקוביות או לפרוסות

1/3 כוס סילאן או סוכר חום

1 כפית קינמון

1/3 כוס מים או יין

 
איך מכינים:

מתחילים עם הקלתית:

  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה או בקערה רגילה מערבבים קמח, מלח, אבקת סוכר ונטורינה עד שנוצרים פירורים גסים.
  2. מוסיפים מים וחומץ וממשיכים לעבד בעדינות רק עד שנוצר גוש בצק.
  3. אוספים את כל הבצק, עוטפים בניילון ושולחים למנוחה במקרר למשך כ 30 דקות.
  4. מוציאים ומרדדים בין שני ניירות אפיה לעיגול בעובי כ 1/2 ס"מ שיהיה רחב יותר מהתבנית.
  5. בזהירות מעבירים את הבצק המרודד לתבנית הטארט, מסירים את נייר האפיה ומהדקים אותו לדפנות בצורה אחידה. מסירים מהצדדים את שאריות הבצק ובמידת הצורך מדביקים לחלק הפנימי של התבנית אם יש חורים.
  6. מחוררים עם מזלג את תחתית הבצק.
  7. אם הבצק כבר התחמם וקשה לעבוד איתו מעבירים את תבנית והבצק למקפיא לרבע שעה.
  8. בינתיים מחממים תנור ל-160 מעלות.

 

מכינים את התפוחים המקורמלים:

מקלפים וחותכים תפוחים לקוביות בגודל 1 ס"מ

מניחים בסיר את התפוחים, סוכר, קינמון ומים או יין, ומערבבים היטב.

מבשלים במשך כ-20 דקות או עד שהתפוחים מתרככים. מסירים מהאש.

 

בנתיים מכינים את קרם השקדים:

  1. מערבבים היטב את כל חומרי הגלם למחית אחידה וחלקה.
  2. שופכים אל קלתית הבצק ומפזרים באופן אחיד עם גב של כף או פלטה יעודית למראה חלק ואחיד.
  3. מעבירים למקרר לתייצבות.

 

מרכיבים את הפאי:

מסדרים מעל שכבת השקדים שכבה אחידה של תפוחים מקורמלים ומכניסים לתנור לאפיה של 30 דקות בחום של 160 מעלות.

מגבירים את הטמפרטורה ל 180 מעלות ואופים עוד 10 דקות לאפיה וקירמול סופיים.

מוציאים מהתנור ומצננים על רשת.

אם רוצים אפשר לפדר באבקת סוכר לאחר שהעוגה מתקררת.

  • הנטורינה היא תחליף חמאה משמן קוקוס והיא מעניקה לבצק פריכות נהדרת הדומה לחמאה.
פאי תפוחים

מוזמנים לשתף באהבה

עדי כהן סימן טוב

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן