זאת מנה כיפית, קלילה, מהירת הכנה, אפשר להכין ביחד עם האורחים או הילדים, או לארוז לפיקניק ואפילו לבית הספר והעבודה, מבוססת על המטבח המקסיקני, אפשר להוסיף גם אבוקדו וסלסה ויש חגיגה מקסיקנית אמיתית.
המצרכים:
1 חבילה טורטיות בגודל לבחירתכם (לגרסה ללא גלוטן ניתן להשתמש בטורטיה מקמח תירס)
1 שקית (400 גר') פתיתי טחון מן הצומח (אני השתמשתי בשל טבעול)
1 בצל גדול קצוץ
2 שיני שום כתושות
1 גזר קצוץ קטן
2 בצל ירוק קצוץ
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
1 כפית מלח
1 כפית תבלין בהרת
שמן זית
מכינים:
משמנים מחבת עמוקה בשמן זית, ומטגנים את הבצל והגזר עד לשקיפות, מוסיפים בצל ירוק, שום ואת פתיתי הסויה ומטגנים כמה דקות יחד.
מוסיפים את הפטרוזיליה והתבלינים
מכסים את המחבת במכסה ומנמיכים את האש. מבשלים כ 5 דקות תוך ערבוב מידי פעם – שימו לב שלא ישרף.
מניחים טורטיה על צלחת או משטח עבודה, מורחים בפסטו או טחינה, או יוגורט או כל ממרח אחר שאוהבים, מניחים במרכז ערמה מהתערובת ומגלגלים: קיפול אחד מעל התערובת, קיפול מכל צד ואז ממשיכים לגלגל עד הסוף.
להגשה מומלץ לחתוך לחצי ולטרוף.