קציצות טחון מן הצומח ברוטב לימון נענע

קציצות קיפוד טבעוניות ברוטב לימון ונענע עם תפוחי אדמה וקישואים

שעון

15 דקות הכנה + 30 דקות בישול

ילד

עם הילדים

גלוטן

ללא גלוטן

רשימה 5 רכיבים

עד 10 רכיבים

מכירים קציצות קיפוד? אלו קציצות שאורז משולב בתערובת וכשהן מתבשלות וסופגות את הרוטב האורז מתנפח וקופץ החוצה מתוך הקציצה למראה "קיפודי".
אם תעקבו אחר המתכון הפשוט הזה, תקבלו קדירת קציצות נפלאות, משביעות טעימות עם תוספת של תפוחי אדמה וקישואים ברוטב לימון ריחני .
המצרכים:

לקציצות:

500 גר' טחון מן הצומח מוכן לבישול (אני השתמשתי ברידיפיין)

1בצל קצוץ

1 קישוא מגורר

1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה

1 כוס אורז בסמטי או פרסי לא מבושל

1/2 כפית מלח

עלים קצוצים מ 2-3 גבעולי נענע (רק עלים)

לרוטב

1 בצל חתוך לקוביות בינוניות

2-3 שיני שום

3 תפוחי אדמה  מקולפים וחתוכים לשישיות.

1 קישוא  חתוך לקוביות גדולות

1/2 כפית מלח

1/2 כף כורכום

1 לימון פרסי מיובש או 1/4 לימון פרוס עם הקליפה

עלים קצוצים מ 2-3 גבעולי נענע (רק עלים)

איך מכינים:

מטגנים:  בצל עד לשקיפות, מוסיפים שיני שום שלמות, מוסיפים 3 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים ומים עד למחצית גובה תפוחי האדמה ומכסים עם מכסה ומבשלים  כ 10 דקות, עד לריכוך חלקי של תפוחי האדמה.

בנתיים מכינים קציצות:

בקערה מניחים את כל חומרי הקציצות, מערבבים היטב ויוצרים כדורים בגודל של כדור פינג פונג.

לאחר שתפוחי האדמה התרככו חלקית, מוסיפים לסיר קישוא חתוך, 1/2 כפית מלח, 1/2 כף כורכום,1 לימון פרסי מיובש או 1/4 לימון פרוס עם הקליפה.

מביאים את הרוטב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה וומוסיפים את הקציצות לבישול של כ 20 דקות.

מידי פעם יש להרטיב את הקציצות מהרוטב בעזרת כף.

לפני ההגשה מפזרים את הנענע.

מגישים עם אורז, פירה או פולנטה  ומתענגים

 

מוזמנים להכין ולתייג אותי באינסטגרם או בפייסבוק – אני תמיד שמחה לראות את מה שאתם מכינים ואשמח לשתף:

www.instagram.com/happyvegan.co.il 

www.facebook.com/bishultivoni

קציצות טחון מן הצומח ברוטב לימון נענע

מוזמנים לשתף באהבה

עדי כהן סימן טוב

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן