מכירים קציצות קיפוד? אלו קציצות שאורז משולב בתערובת וכשהן מתבשלות וסופגות את הרוטב האורז מתנפח וקופץ החוצה מתוך הקציצה למראה "קיפודי".
אם תעקבו אחר המתכון הפשוט הזה, תקבלו קדירת קציצות נפלאות, משביעות טעימות עם תוספת של תפוחי אדמה וקישואים ברוטב לימון ריחני .
המצרכים:
לקציצות:
500 גר' טחון מן הצומח מוכן לבישול (אני השתמשתי ברידיפיין)
1בצל קצוץ
1 קישוא מגורר
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
1 כוס אורז בסמטי או פרסי לא מבושל
1/2 כפית מלח
עלים קצוצים מ 2-3 גבעולי נענע (רק עלים)
לרוטב
1 בצל חתוך לקוביות בינוניות
2-3 שיני שום
3 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לשישיות.
1 קישוא חתוך לקוביות גדולות
1/2 כפית מלח
1/2 כף כורכום
1 לימון פרסי מיובש או 1/4 לימון פרוס עם הקליפה
עלים קצוצים מ 2-3 גבעולי נענע (רק עלים)
איך מכינים:
מטגנים: בצל עד לשקיפות, מוסיפים שיני שום שלמות, מוסיפים 3 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים ומים עד למחצית גובה תפוחי האדמה ומכסים עם מכסה ומבשלים כ 10 דקות, עד לריכוך חלקי של תפוחי האדמה.
בנתיים מכינים קציצות:
בקערה מניחים את כל חומרי הקציצות, מערבבים היטב ויוצרים כדורים בגודל של כדור פינג פונג.
לאחר שתפוחי האדמה התרככו חלקית, מוסיפים לסיר קישוא חתוך, 1/2 כפית מלח, 1/2 כף כורכום,1 לימון פרסי מיובש או 1/4 לימון פרוס עם הקליפה.
מביאים את הרוטב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה וומוסיפים את הקציצות לבישול של כ 20 דקות.
מידי פעם יש להרטיב את הקציצות מהרוטב בעזרת כף.
לפני ההגשה מפזרים את הנענע.
מגישים עם אורז, פירה או פולנטה ומתענגים
מוזמנים להכין ולתייג אותי באינסטגרם או בפייסבוק – אני תמיד שמחה לראות את מה שאתם מכינים ואשמח לשתף: