קציצות עדשים

קציצות עדשים עסיסיות טבעוניות

שעון

15 דקות הכנה + 20 דקות אפיה

גלוטן

לא גלוטן

מי שמחליט לעבור לטבעונות, רוצה להמשיך ליהנות מאוכל טעים בגרסה מן הצומח.
אז אם תמיד רציתם לדעת איך להכין קציצות עדשים טבעוניות טעימות, שלא מתייבשות או מתפרקות, הנה המנה המנצחת עבורכם: זו מנה שכולם אוהבים, הקציצות רכות וטעימות ואפשר לאכול אותן בלחמניה עם ירקות או בצלחת עם תפוחי אדמה אפויים פריכים וסלט.

המצרכים: (כ-10 קציצות)

1 כוס עדשים ירוקות מבושלות ומצוננות

1 כוס אורז מבושל ומצונן

4-5 פטריות (אפשר לגוון: שמפיניון, פורטובלו, יער)

1 בצל בינוני רצוי סגול

4 כפות רוטב סויה

1 כף שטוחה תערובת תבלינים לקציצות (ראס אל חנות/בהרט)

1/2 כוס קמח עדשים כתומות (או פירורי לחם ) 

מעט שמן זית לטיגון ושימון.

לעבודה:

קוצצים ומטגנים את הפטריות והבצל 2-3 דקות עד שמשחימים ומניחים להתקרר.

מניחים במעבד מזון את כל חומרי המתכון מלבד שמן וקמח עדשים.

מרסקים בכמה פולסים בודדים, רק עד לקבלת עיסה דביקה, לא חלקה מידי, אנחנו רוצים להרגיש את הרכיבים שלה כשנוגסים בקציצה.

מוסיפים את הקמח או פירורי הלחם ומערבבים בעדינות בעזרת כף.

אפשר לצלות, לטגן או לאפות בהתאם לרצונכם:

 

לטגן או לצלות :

יוצרים קציצות וצולים במחבת חמה או על פלנצה עם טיפה שמן כמה דקות מכל צד.

לאפות:

יוצרים קציצות ומניחים בתבנית  על נייר אפיה משומן, משמנים בנדיבות באמצעות מברשת מכל הצדדים ואופים בחום של 180 מעלות כ-20 דקות, בודקים שהקציצות יציבות והופכים ל 5 דקות אפיה נוספות.

שימו לב:

יש להשתמש בעדשים, אורז ופטריות קרים אחרת הם יהפכו לעיסה נוזלית מידי בעת הריסוק.

מעבדים את העיסה ממש טיפה בכמה פולסים בודדים.

אין במתכון מלח מכיוון שהשתמשנו ברוטב סויה. אם טעמתם והעיסה לא מלוחה מספיק לטעמכם, אפשר להוסיף טיפה מלח.

הטיפ של עדי

  • מומלץ לטעום את העיסה לפני שמכדררים לקציצות ולוודא שהן טעימות, קחו בחשבון שלאחר האפיה הן יהיו מלוחות פחות לכן אם המליחות גבולית הוסיפו עוד טיפה מלח.
  • המלצה שלי: גם אם תכננתם לאפות, כדאי לטגן קציצה אחת ולבדוק שהיא לא מתפרקת ושהיא טעימה ואז אפשר לאפות את כל הכמות.
  • איך יודעים שהקציצה מוכנה? כשהיא מספיק יציבה ומוכנה להיפרד לשלום מהתבנית מבלי להתפרק.

מוזמנים לשתף באהבה

שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

קורס בישול דיגיטלי

מגוון קורסים וסדנאות בישול דיגיטלים זמינים בבית הספר הדיגיטלי

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
עדי כהן סימן טוב

כמה מילים עלי

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

סדנת בישול דיגיטלית

מגוון קורסים וסדנאות בישול דיגיטלים זמינים בבית הספר הדיגיטלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן