קציצות טחון אפויות ברוטב עגבניות איטלקי

קציצות טבעוניות אפויות ברוטב עגבניות איטלקי

שעון

15 דקות הכנה + 30 דקות אפיה

ילד

עם הילדים

גלוטן

ללא גלוטן

רשימה 5 רכיבים

עד 10 רכיבים

הידעתם שאפשר לאפות קציצות עם רוטב בתנור? אם תעקבו אחר המתכון הפשוט הזה, תקבלו תבנית קציצות מנחמות, משביעות טעימות וממש ממש קלות להכנה עם רוטב ריחני בסגנון איטלקי שממלא את הפה בריר ויריץ את כל בני הבית (והשכנים) למטבח.
המצרכים:

לקציצות:

500 גר' טחון מן הצומח מוכן לבישול (אני השתמשתי ברידיפיין)

1בצל קצוץ דק

1 קישוא בינוני מגורר

1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה

1 כוס אורז בסמטי או פרסי לא מבושל

1/2 כפית מלח

1 כפית בהרת

לרוטב :

400 גר' עגבניות מרוסקות

1/2 כפית מלח

2 כף רסק עגבניות

2 כפות שמן זית

כפית טימין או בזיליקום קצוצים.

בקערה מניחים את כל חומרי הקציצות, מערבבים היטב ויוצרים כדורים בגודל של כדור פינג פונג.

בתבנית עמוקה, שמתאימה לאפיה והגשה מניחים את כל חומרי הרוטב ומערבבים.

מניחים את הקציצות בתבנית עם הרוטב, עוטפים בנייר כסף ומכניסים ל 15 דקות לאפיה בחום של 180 מעלות.

מסירים את הנייר ואופים עוד כ 20 דקות.

מידי פעם יש להרטיב את הקציצות מהרוטב בעזרת כף.

מגישים עם פסטה, פירה, פולנטה או אפילו בתוך ג'בטה ומתענגים

מוזמנים להכין ולתייג אותי באינסטגרם או בפייסבוק – אני תמיד שמחה לראות את מה שאתם מכינים ואשמח לשתף:

www.instagram.com/happyvegan.co.il 

www.facebook.com/bishultivoni

קציצות טחון א2פויות ברוטב עגבניות איטלקי2

מוזמנים לשתף באהבה

עדי כהן סימן טוב

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן