אם חשקתם בספגטי בולונז טבעוני הנה מתכון קל טעים ובריא לפסטה ברוטב בולונז : הרוטב הזה הוא טעים עשיר ממש כמו רוטב בולונז בשרי, עשיר בחלבון ודל בקלוריות.
וזכרו, חוק מס' 1 באיטליה: הרוטב מחכה לפסטה. ולכן אנחנו קודם מכינים את הרוטב ורק אחר כך את הפסטה.
המצרכים:
1 בצל קצוץ
1.5 כוסות שבבי סויה מושרים ומסוננים,
(אני ממליצה על המוצר של "vegan power מחוברים לחיים" – לטעמי הוא הכי מוצלח. אפשר להשתמש בכל סוג אחר)
4-5 עגבניות גדולות בשלות או פחית עגבניות מרוסקות איכותיות
4 כפות רסק עגבניות
3שיני שום
1 כפית בהרט או ראס אל חנות
1 כף פפריקה מתוקה (אופציה)
חופן בזיליקום/ אורגנו קצוצים (אופציה)
שמן זית
מלח, פלפל, בהתאם לטעם
קורט סוכר (במידה והרוטב חמוץ)
כ 2-3 כוסות מים
הכנת הרוטב:
קוצצים את הבצל, העגבניות, והשום – כל פריט בנפרד.
משמנים מחבת עמוקה בשמן זית, ומטגנים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את פתיתי הסויה המושרים ומסוננים ומטגנים כמה דקות עד שמתייבשים.
מוסיפים את השום לטיגון של מס' שניות ואז את העגבניות, מערבבים ונותנים לעגבניות להגיר נוזלים.
מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים (כולל עשבי התיבול), ואז את המים בהדרגה עד שנוצר רוטב דליל.
מכסים את המחבת במכסה ומנמיכים את האש. מבשלים כ 10 דקות עד שהרוטב מצטמצם, שימו לב שלא ישרף.
אם הוא דליל להסיר את המכסה ומבשלים על להבה נמוכה. במידה והרוטב חמצמץ מוסיפים רבע כפית סוכר וטועמים שוב.
מצורף קישור לאתר של vegan power וקוד ההנחה שלי:
תוכלו להשתמש בקוד ההנחה שלי: "עדי" לקבלת 20% הנחה! על טחון חלבון סויה ועל רצועות חלבון סויה יבשים.
את הקוד מכניסים בשלב התשלום באתר.
