אושפלאו

 

לשלב הראשון:
50 גרם נתחי סויה איכותיים יבשים
1 ליטר מים רותחים
1/2 בצל
1 שן שום
2-3 עלי דפנה
כמה גבעולי פטרוזיליה או ירק אחר
1 כף מלח


לשלב השני:

נתחי סויה איכותיים מבושלים (לאחר הבישול כ 250 גר')
1 גזר גדול מגורד על פומפיה גסה
1 גמבה/פלפל ירוק/צהוב פרוסים לפרוסות דקות
1 בצל בינוני קצוץ
1 כוס גרגרי חומוס מבושלים
2 כוסות אורז בסמטי
3 כוסות מים רותחים
1 כפית תבלין לקציצות/בהרט/ראס אל חנות
1 כפית מלח
שמן זית


אופן הכנה:

את נתחי הסויה מבשלים מראש:
בסיר גדול מרתיחים ליטר מים (כן, הרבה), מוסיפים חצי בצל, שן שום, 2-3 עלי דפנה, כמה גבעולי פטרוזיליה או ירק אחר, 1 כף מלח, מבשלים את הנתחים 15 דקות במים הרותחים, תוך כדי מערבבים ודואגים שלא יצופו. מסננים מהמים ומועכים מעט להפטר מהנוזלים המיותרים. מניחים בצד לשימוש מאוחר יותר

להכנת האושפלאו:
קוצצים ומטגנים את הבצל, מוסיפים את נתחי הסויה המבושלים ומטגנים עד שמשחימים מעט, מוסיפים את הגמבה לכחצי דקה נוספת של טיגון, ואחריה את האורז להמשך טיגון עד שמצופה כולו בשמן, ממליחים ומתבלים, מוסיפים מים רותחים, וגרגרי חומוס מבושלים, מערבבים ומנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר במכסה ונותנים להתבשל כ 15 דקות על להבה נמוכה. כשהאורז מוכן מוסיפים את הגזר המגורר, מערבבים ומכסים את הסיר במכסה לעוד כ 10 דקות.
להגשה מקשטים בכוסברה קצוצה או שמיר.

מוזמנים לשתף באהבה

שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

קורס בישול דיגיטלי

מגוון קורסים וסדנאות בישול דיגיטלים זמינים בבית הספר הדיגיטלי

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
עדי כהן סימן טוב

כמה מילים עלי

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

סדנת בישול דיגיטלית

מגוון קורסים וסדנאות בישול דיגיטלים זמינים בבית הספר הדיגיטלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן