צילום: רויטל כהני שביט

אלו גובי – תבשיל תפוחי אדמה וכרובית הודי מתובל

שעון

15 דקות הכנה + 30 דקות בישול

גלוטן

ללא גלוטן

5

עד 5 רכיבים

המצרכים: 
2 כפות שמן זית

1 בצל גדול, קצוץ
2 עגבניות בינוניות, קצוצות
3 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
1 כרובית קטנה 
1 כוס מים
1 כף לימון (אפשר גם יותר לפי טעמכם)

1/3 צרור כוסברה, קצוצה 
 
תבלינים:
(את התבלינים יש להכין מראש לפי הכמות הנדרשת למתכון ולהכניס אותם לסיר במהירות לפי הסדר  כדי שלא ישרפו.)
1 כפית זרעי כמון שלמים
3-4 שיני שום, פרוסות 
חתיכה קטנה של שורש ג'ינג'ר, קצוצה היטב או מגוררת (כ 1 סנטימטר)

1 פלפל ירוק חריף קצוץ קטן

1.5 כפית כורכום טחון

1.5 כפית כמון טחון (בנוסף לזרעי הכמון השלמים)
1.5 כפית זרעי כוסברה יבשים טחונים

1.5 כפית פפריקה יבשה
מלח, לפי הטעם
 
 
אופן ההכנה: 
חותכים את הכרובית לפרחים בינוניים.
מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את זרעי הכמון ומטגנים תוך ערבוב 20 שניות עד שהם מפיצים ריח נעים.
מוסיפים את השום והג'ינג'ר וממשיכים לטגן 30 שניות נוספות.

מוסיפים את הפלפל הירוק החריף, הבצל והעגבניות, ומבשלים כ 2 דקות.
מוסיפים את שאר התבלינים, מערבבים, ואז גם את תפוחי האדמה והכרובית. מערבבים היטב.
מוסיפים את המים, מכסים ומבשלים על להבה בינונית כ 25 דקות עד שתפוחי האדמה רכים (אם הם לא רכים בתום 25 דקות, ממשיכים לבשל 10-15 דקות נוספות).

שימו לב: המים לא מכסים את הירקות – הם מתבשלים מהאדים.
אם בתום הבישול נשארו הרבה מים בתחתית, אפשר להמשיך לבשל עוד כמה דקות ללא המכסה.
מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים ומסירים מהאש.
 

מעבירים את התבשיל לצלחת הגשה, מקשטים עם הכוסברה הטרייה ומגישים מיד,
יחד עם אורז לבן.

 
תיהנו
צילום: סיגל לדנהיים

מוזמנים לשתף באהבה

עדי כהן סימן טוב

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן