בייגלס

שעון

15 דקות הכנה + שעה תפיחה + 25 דקות אפיה

ילד

עם הילדים

5

עד 5 רכיבים

המצרכים:

1 ק"ג קמח כוסמין או קמח מיוחד ללחם

1 כף אבקת אפייה

1 כף שמרים יבשים/ 1 שקית שמרית/ 1 קובייה שמרים טריים  

1/4 כוס סוכר

⅓2 כוסות מים

1/4 כוס שמן

1 כף מלח

 

לנוזל הבישול:

3 ליטר מים

1/3 כוס סילאן


לציפוי:

שמן זית

שומשום / קצח / גרעיני חמנייה/גרעיני דלעת / זעטר

 

אופן ההכנה:

הבצק:

מערבבים היטב את כל חומרי הבצק. ולשים כ 10 דקות עד לקבלת בצק רך ונעים.

מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים במקום חמים לתפוח כשעה להכפלת הנפח.

מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, טופחים עליו קלות להוצאת אויר ומחלקים ל-15 כדורים שווים.

מכניסים אצבע למרכז כל כדור ומסובבים עד להרחבת החור וקבלת טבעת בצק. שימו לב שהחור יהיה גדול כיוון שבאפיה הבייגלס מכפילים את נפחם והחור קטן.

 

מבשלים:

מביאים לרתיחה מים וסילאן, ומבשלים את הבייגלס, במשך כ-30 שניות עד שהם צפים.

הופכים ומבשלים עוד 1/2 דקה. מוציאים בעזרת כף מחוררת לתבנית  מרופדת בנייר אפיה ומצננים.

 

מחממים תנור ל-210 מעלות.

מברישים את הבייגלס בשמן זית ומפזרים שומשום, קצח או זעטר.

אופים 15 דקות או עד שהבייגלס מקבלים גוון שחום.

 

גיוונים:

אפשר להוסיף לבצק מעט זעתר, בצל מטוגן, צימוקים, חמוציות, שבבי שוקולד ועוד

 

תיהנו

קורס בישול דיגיטלי

מגוון קורסים וסדנאות בישול דיגיטלים זמינים בבית הספר הדיגיטלי

מוזמנים לשתף באהבה

שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
עדי כהן סימן טוב

כמה מילים עלי

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

סדנת בישול דיגיטלית

מגוון קורסים וסדנאות בישול דיגיטלים זמינים בבית הספר הדיגיטלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן