המצרכים:
1 ק"ג קמח כוסמין או קמח מיוחד ללחם
1 כף אבקת אפייה
1 כף שמרים יבשים/ 1 שקית שמרית/ 1 קובייה שמרים טריים
1/4 כוס סוכר
⅓2 כוסות מים
1/4 כוס שמן
1 כף מלח
לנוזל הבישול:
3 ליטר מים
1/3 כוס סילאן
לציפוי:
שמן זית
שומשום / קצח / גרעיני חמנייה/גרעיני דלעת / זעטר
אופן ההכנה:
הבצק:
מערבבים היטב את כל חומרי הבצק. ולשים כ 10 דקות עד לקבלת בצק רך ונעים.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים במקום חמים לתפוח כשעה להכפלת הנפח.
מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, טופחים עליו קלות להוצאת אויר ומחלקים ל-15 כדורים שווים.
מכניסים אצבע למרכז כל כדור ומסובבים עד להרחבת החור וקבלת טבעת בצק. שימו לב שהחור יהיה גדול כיוון שבאפיה הבייגלס מכפילים את נפחם והחור קטן.
מבשלים:
מביאים לרתיחה מים וסילאן, ומבשלים את הבייגלס, במשך כ-30 שניות עד שהם צפים.
הופכים ומבשלים עוד 1/2 דקה. מוציאים בעזרת כף מחוררת לתבנית מרופדת בנייר אפיה ומצננים.
מחממים תנור ל-210 מעלות.
מברישים את הבייגלס בשמן זית ומפזרים שומשום, קצח או זעטר.
אופים 15 דקות או עד שהבייגלס מקבלים גוון שחום.
גיוונים:
אפשר להוסיף לבצק מעט זעתר, בצל מטוגן, צימוקים, חמוציות, שבבי שוקולד ועוד
תיהנו