אם גם אתכם תקף חשק עז לחלה טבעונית – כזו שמבשרת את בוא השבת ומפיצה ברחבי הבית ניחוחות מתוקים ופחמימתיים שלא ניתן לעמוד בפניהם, המתכון הבא הוא בדיוק עבורכם: מתכון לחלה טבעונית מושלמת שתתחסל בו במקום, עוד לפני שתספיקו להגיד "שבת שלום".
חלה טבעונית לשבת – הניחוח שמבשר את בוא הסופ"ש
אין הרבה ריחות המזוהים יותר עם ארוחת השישי או השבת בבתים בישראל, מריחה המתקתק והמשכר של חלה טרייה. זהו ללא ספק, ריח מנחם ומרגיע, שמייצר אצל רובנו אסוציאציה של משפחתיות חמה ועוטפת ותחושה חגיגית מיוחדת. כמובן, אין סיבה שהבחירה להשמיט מהתפריט שלכם רכיבים מן החי כמו מוצרי חלב או ביצים, תמנע מכם את הזכות ליהנות מהעונג הזה. לכן בשורות הבאות, נציג לכם מתכון לחלה מתוקה טבעונית שבוודאות תהפוך להיות אורחת של קבע על שולחן ארוחות השישי והחג שלכם.
חלה מתוקה טבעונית מתכון שתמיד מצליח
מדובר במתכון חלה טבעונית פשוט באופן מפתיע, שתמיד מצליח למרות שאין בו ביצים וסוכר כלל. לכן אפשר בכיף להכין אותו ביחד עם הילדים. ההכנה עצמה אורכת 10 דקות בלבד, שלאחריהן נדרש זמן התפחה של שעתיים ואפייה בת רבע שעה. רק דמיינו לעצמכם את הרגע שבו אתם טובלים חתיכה מהחלה הזו שהכנתם במו ידיכם במרק, בטחינה עשירה או ברוטב של המנה העיקרית, וכבר תוכלו להרגיש איך תחושה של חגיגיות ושמחה עוטפת אתכם.
עונג שבת: מתכון לחלות טבעוניות חלומיות
אם התאזרתם בסבלנות וקראתם עד כאן, הגיע הזמן שנציג בפניכם את המתכון הקל והנהדר שלנו לחלה לשבת טבעונית רכה, מתוקה ואוורירית, שתענוג לאפות במיוחד לקראת ארוחת השישי או לערב החג.
אז מה צריך?
לבצק חלה טבעוני:
1 קילו קמח כוסמין לבן (או כל סוג אחר של קמח)
2 כפות נדיבות של שמרים יבשים
3 כפות סילאן טבעי ללא סוכר
½ כוס רסק תפוחים ללא סוכר
½1 כפות מלח
⅔ כוס שמן קנולה
¼2 עד ½2 כוסות מים (יש להוסיף בהדרגה)
לציפוי טבעוני לחלה:
1 כף סילאן שעורבב ב- 3 כפות שמן או מים
שומשום, פרג או קצח – לפי טעמכם
איך מכינים את החלה הטבעונית?
- מערבבים היטב את חומרי הבצק ללא המלח.
- מוסיפים את המלח לתערובת וממשיכים לערבב עד שמתקבל בצק אחיד.
- לשים את התערובת במשך כ- 10 דקות עד שמתקבל בצק רך ונוח לעבודה.
- מניחים את בצק החלה בקערה, משמנים אותו מעט מכל הצדדים ומכסים בניילון נצמד ומגבת.
- מניחים את הקערה עם הבצק להתפחה בת כשעתיים באזור חמים.
- לאחר שהבצק הכפיל את נפחו מחלקים אותו לשניים או שלושה חלקים, ומכל חלק קורצים 3 גלילים ארוכים.
- מעבירים את הגלילים לתבנית מכוסה בנייר אפייה וקולעים מכל שלושה מהם צמה.
- מברישים את ה"צמות" שיצרנו בתערובת הסילאן והמים / השמן ומפזרים מעל שומשום, קצח או פרג לפי הטעם.
- אופים את החלה במשך 35 דקות בתנור שחומם ל- 190 מעלות.
- כאשר הבצק אפוי מלמטה – החלה מוכנה.
- מוציאים מהתנור וטורפים בהנאה. בתיאבון!
לתשומת לבכם: החלה הטבעונית מחזיקה מעמד למשך יום עד יומיים כשהיא מאוחסנת בטמפרטורת החדר. כדאי להקפיא אותה אם ברצונכם לשמור על טריותה למשך תקופה ארוכה יותר, אולם הניסיון מלמד שהיא תחוסל הרבה לפני כן.
הערה קטנה על סוגי הקמחים המשמשים להכנת חלות טבעוניות בריאות
אף שבמתכון מומלץ להשתמש בקמח כוסמין לבן – ניתן להשתמש גם בקמח כוסמין מלא לחצי מכמות הקמח במתכון ועבור מחצית הכמות הנותרת, בקמח חלה או קמח לחם – שהוא סוג מיוחד של קמח המיועד ספציפית להכנת חלות ולחמים משום שהוא עשיר במיוחד בגלוטן. קמח מסוג זה, אף שהוא פחות בריא מקמח כוסמין, יהפוך את החלה אוורירית יותר ובעלת קראסט פריך יותר. אם תבחרו להשתמש בקמח כוסמין מלא בלבד, תתקבל חלה דחוסה יותר ופחות אוורירית ותידרש כמות מעט גדולה יותר של מים להכנתה. לעומת זאת, בשימוש בקמח לבן או קמח חלה בלבד, כמות המים שתידרש תהיה קטנה יותר – סביב ה- 2 כוסות מים בלבד.
לסיכום
מעוניינים ללמוד איך מכינים חלות טבעוניות ומגוון סוגי מאפים נוספים, שהם גם בריאים וגם טעימים ויפים? זה הזמן להירשם לסדנאות הבישול והאפייה הטבעוניות שלנו וללמוד את סודות האפייה הטבעונית הבריאה מטובי המדריכים. לפרטים נוספים והרשמה – לחצו כאן!