הנה קינוח שמתאים בול לראש השנה (אבל בעצם לכל השנה)
טארטלטים פריכים עם קרם קליל במרקם "יוגורטי" ומעל ערימה של תפוחים מקורמלים בניחוח קינמון.
ניתן להכין בגרסה אישית או כטארט גדול.
מצרכים:
ל-8 טארטים אישיים בקוטר 6 ס"מ או לשני טארטים בקוטר 24 ס"מ
לקלתיות בצק פריך מתוק:
410 גר' קמח( 3 כוסות מידה פחות כף)
2.5 גר' מלח (½ כפית)
70 גר' אבקת סוכר (חצי כוס+כף)
180 גר' נטורינה חתוכה לקוביות (¾ כוס) או 200 גר' (¾ כוס) שמן
75 גר' מים קרים (⅓ כוס)
2 גר' חומץ (1 כפית)
למלית קרם קשיו ללא אפייה:
2 כוסות קשיו מושרה 4 שעות לפחות במים ומסונן.
1/2 כוס מים
½ כוס סירופ מייפל טהור (אם אוהבים יותר מתוק ניתן להוסיף עוד רבע כוס)
מיץ וגרידה מלימון שלם
לטעמים: כף תמצית וניל משובחת\ כפית קינמון טחון
לתפוחים מקורמלים:
קוביות משני תפוחים
2 כפות סילאן
כפית קינמון
1-2 כפות מים
לזיגוג:
2 כפות ריבת משמש חלקה מומסת במעט מים
איך מכינים:
מתחילים עם הקלתיות:
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה או בקערה רגילה מערבבים קמח, מלח, אבקת סוכר ונטורינה או שמן עד שנוצרים פירורים עבים.
- מוסיפים מים וחומץ וממשיכים לעבד רק עד שנוצר בצק אחיד.
- אוספים לריבוע, מניילנים בניילון נצמד ושולחים למנוחה במקפיא למשך 30 דקות לפחות.
- אחרי חצי שעה מוציאים ומרדדים לריבוע גדול בעובי 0.5 ס"מ.
- קורצים עיגולים בקוטר הטארטים – מניחים את תבנית הטארט על הבצק, מצמידים 2 אצבעות לדופן החיצונית של התבנית ומסמנים חתך קטן על הבצק. חוזרים על הפעולה עד שנוצר עיגול ברוחב 2 אצבעות מסביב לתבנית הטארט.
- מעבירים את העיגול לתבנית הטארט ומהדקים אותו לתוכה בצורה אחידה.
- אם הבצק כבר התחמם וקשה לעבוד איתו מעבירים את תבניות הטארטים למקפיא לרבע שעה. בינתיים מחממים תנור ל-170-180 מעלות.
- אפיה עיוורת – כדי שהבצק לא יתפח במהלך האפיה, אופים עם משקולת: מניחים עלי הבצק המרודד בתבנית, נייר אפייה ומעליו ממלאים בקטניות יבשות או משקולות לאפייה ואופים 20 דקות עם המשקולות, מסירים את המשקולות והנייר ואופים עוד 20 דקות או עד הזהבה.
- מצננים.
- משאריות הבצק אפשר לקרוץ עיגולים לעוגיות ולאפות על נייר אפייה כ 25 דקות.
מכינים את קרם הקשיו:
- טוחנים בבלנדר חזק קשיו, מים, לימון ומייפל עד למחית אחידה וחלקה ללא גרגרים.
- מחלקים ל-2 קערות: לאחת מוסיפים כף תמצית וניל, לשנייה קינמון ומערבבים היטב.
- מעבירים לשקי זילוף וממלאים כל קלתית בקרם שבחרנו ומשטחים עם גב של כפית או פלטה למראה אחיד.
- מצננים כשעה עד התייצבות.
בינתיים מכינים את התפוחים המקורמלים:
מקלפים וחותכים 2 תפוחים מזן פינק ליידי או סמית (ירוקים) לקוביות בגודל 1 ס"מ
מניחים בסיר את התפוחים, סוכר\מייפל וקינמון, מעט מים ומערבבים היטב.
מבשלים תוך כדי ערבוב במשך כ-10 דקות או עד שהתפוחים מתרככים ומשחימים מעט.
מסירים מהאש.
מרכיבים את הטארטים:
מוציאים את הטארטלטים מהמקרר.
מסדרים מעל ערימה של תפוחים מקורמלים.
זיגוג וקישוט:
מברישים את הפירות במעט ריבת משמש מומסת למראה מבריק.
ניתן לקשט בעלי מיקרו בזיליקום (כמו עלי בייבי רק יותר קטנים).
ניתן לפדר במעט אבקת סוכר
הערות, הארות ושאר ירקות:
- אם רוצים קרם יציב ו"שמנתי" יותר ניתן לקפל לתערובת הקשיו 150 גר' קרם קוקוס מוקצף. במקרה כזה כדאי להמתיק מעט יותר את הקרם.
- הנטורינה היא תחליף מרגרינה משמן קוקוס והיא מעניקה לבצק פריכות נהדרת הדומה לחמאה.
- במקום נטורינה אפשר להשתמש ב- 150 גר' שמן קוקוס, שמן זרעי ענבים או קנולה כדאי להוסיף לבצק עוד מים או חלב סויה. יש לקחת בחשבון שהבצק יהיה מעט פחות פריך.
- ניתן להשתמש בכל פרי שעולה על דעתכם – תתפרעו! זה הכיף בקינוחים האלה.
