הביקוש למזון טבעוני, בריא ובר קיימא, נמצא בצמיחה מתמדת בשנים האחרונות – בישראל ובעולם בכלל. משנה לשנה, יותר ויותר אנשים מגלים את היתרונות העצומים שבאימוץ תזונה מהצומח – הן בפן הבריאותי והן בפן הסביבתי. אם גם אתם נשביתם בקסמיו של המטבח הטבעוני ומעוניינים להרחיב את ההיכרות שלכם עם מנעד הטעמים, המרקמים הצבעים והניחוחות שחומרי הגלם הטבעיים מציעים – לימודי קולינריה טבעונית הם המסגרת המושלמת עבורכם. בואו להכיר את המרכיבים הצמחיים הטובים והוורסטיליים ביותר, כלי עבודה שימושיים לייעול העבודה במטבח ואת עקרונות הבישול והאפייה שיאפשרו לכם להפיק את המירב מכל השפע שאמא אדמה מעמידה לרשותנו, במסגרת קורס בישול טבעוני מקצועי.
באיזו מסגרת לימודי טבעונות במטבח מתקיימים?
מגוון רחב של קורסי בישול ואפייה טבעוניים מתקיימים בסטודיו "בישול טבעוני שמח" – בית ספר לבישול טבעוני הממוקם במודיעין. בבית הספר לבישול טבעוני בריא ממתינים לכם ציוד מטבח מקצועי ומתקדם, מיטב חומרי הגלם והדרכה מקצועית, איכותית ובגובה העיניים, בעולמות הקולינריה הטבעונית. בנוסף, ניתן להזמין גם סדנאות בישול או שיעורי בישול טבעוני עד אליכם, לכל מקום בארץ. מלבד הקורסים הפרונטליים, ניתן ללמוד בישול בריא מהצומח וקונדיטוריה טבעונית גם במסגרת הדרכות זום חיות או קורסי אונליין שאותם תוכלו לקחת בקצב שלכם, מהמטבח הפרטי שלכם, שיהיו זמינים לכם תמיד ומכל מקום.
מי עומד מאחורי בית הספר לבישול בריא מן הצומח?
בית הספר לבישול טבעוני בריא, הוקם בשנת 2015 בידי עדי כהן-סימן טוב – בעלת הבלוג הקולינרי "בישול טבעוני שמח" ומנחת קורסי וסדנאות בישול מזה קרוב לעשור. מדובר בבית הספר הראשון בארץ וייתכן שאף בעולם, שבו מועברים סדנאות וקורסי בישול בריא על טהרת הרכיבים מהצומח, תוך מתן דגש על הטעם והנראות של המנות, לא פחות מאשר על הנושא התזונתי והבריאותי.
הקורסים בביה"ס לבישול טבעוני מועברים בידי אנשי מקצוע מובילים בתחומם המגיעים עם רקע עשיר בעולמות הבישול הבריא מהצומח.
מה לומדים בלימודים קולינריים טבעוניים?
בלימודים קולינריים טבעוניים תלמדו לעומק את יסודות הבישול הטבעוני, טכניקות בישול ואפייה, שימוש בציוד מטבח מקצועי והתנהגות חומרי גלם מהצומח. כל אלו יאפשרו לכם לעבוד במטבח ביעילות ובמקצועיות וליצור מנות מרשימות, יפות וטעימות להפליא ללא שימוש ברכיבים מהחי.
בבית הספר לקולינריה טבעונית בריאה, קיים היצע רחב במיוחד של סדנאות בישול מעשיות וקורסי בישול מקצועיים שביניהם:
- קורס בישול בריא, אורח חיים בריא ותזונה בריאה:
קורס המשלב באופן מושלם בין סדנאות בישול טבעוניות מעשיות לבין הרצאות בנושאי תזונה מאוזנת והרגלים לשגרת חיים בריאה.
- סדנת בישול טבעוני איטלקי:
חוויה ייחודית של בישול איטלקי מוקפד, עשיר ומעורר תאווה מהצומח, באווירה איטלקית אותנטית וכיפית.
- סדנת מרקים ותבשילי קדירה חורפיים:
סדנה להכנת תבשילי קדירה טבעוניים עשירים ומרקים קלי הכנה ובריאים מרכיבים טבעיים טריים מהצומח: ירקות, פירות, עשבי תיבול, תבלינים, אגוזים ועוד.
- סדנת בישול אסייתי טבעוני ללא גלוטן:
סדנה לכל חובבי המטבח האסייתי על שלל טעמיו הייחודיים, ובהם מוקפצים, מנות קארי ודאל הודי, ספרינג רול, סלטים אסיאתיים, רטבים אוריינטליים ועוד.
- סדנת קינוחי רושם טבעוניים:
הכנת קינוחים ומאפים טבעוניים יפים, מגרים וטעימים, היא בין האתגרים הקולינריים היותר מסקרנים ומורכבים. בסדנה נלמד כיצד להכין קינוחי כוסות, טארטלטים, ושאר מעדנים מרשימים, מתוקים וטעימים ללא כל שימוש במוצרי חלב, ביצים או ג'לטין.
- סדנת מאפים ופשטידות:
בסדנה תלמדו להכין פשטידות ושאר מיני מאפים טבעוניים נפלאים, ללא שימוש במוצרי חלב וביצים.
- סדנת גבינות טבעוניות, מטבלים וממרחים:
בסדנה מפתיעה זו, תגלו כיצד להכין שלל גבינות מהצומח בגרסה עשירה, בריאה וטעימה להפליא על בסיס אגוזים וקטניות.
ועוד
למי לימודי בישול טבעוני מתאימים?
לימודי הבישול הטבעוני מתאימים לכל מי שמעוניין להתנסות בדרך חדשה, כיפית ובריאה יותר לבשל ולאפות. סדנאות וקורסי הבישול בבית הספר ללימודי קולינריה טבעונית מבית "בישול טבעוני שמח", הם ההזדמנות שלכם ללמוד איך להכין מנות טבעוניות מדהימות ביופיין ובטעמן במינימום מאמץ ובמקסימום הצלחה. במפגשי הבישול שלנו תפגשו מקרוב מגוון מרכיבים טבעוניים מסקרנים, צבעוניים, טריים ומפתים, שפע מתכונים קלים לביצוע ומגוון כלים ושיטות מקצועיות להכנת מנות טעימות וקוצרות מחמאות. כל הקורסים והסדנאות מתאימים למבוגרים ובני נוער מגיל 17 ואינם מחייבים רקע קודם בבישול ואפייה.
מעוניינים להתמקצע בבישול טבעוני מוקפד ובריא? זה הזמן להירשם לאחד הקורסים או הסדנאות שלנו. לפרטים נוספים – לחצו כאן!





